Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
 • 0 Svar
 • 0 gilla
 • 870 Visningar

Snart är det dags för deklarationstider, därför passar vi på att gå igenom hur du exporterar SRU-filer till Skatteverket via Visma Advisor Connect.

 

De SRU-filer som du har skapat för olika deklarationer skickar du till Skatteverket via deras e-tjänst för filöverföring. Läs mer om detta i avsnittet Information om Skatteverkets filöverföringstjänst.

 

Till att börja med så behöver du koppla uppdragen i Advisor, läs om hur du gör det i hjälptexten och gå sedan igenom stegen som vi nämner här nedanför.

 

I Visma Advisor Connect skapar du filerna via funktionen Skicka deklarationer.

 

 1. Välj Arkiv - Skicka deklarationer

Dialogen Skicka deklarationer visas. Listan visar alla kunder som det finns SRU-filer för och som har uppdraget Deklaration aktiverat i Visma Advisor.

 

När man skapar SRU-fil i Visma Skatt Proffs placeras den i mappen Gemensamma filer\SRU201x\. Filerna får namn enligt S_555555.555. När filen är skickad flyttas den till mappen Gemensamma filer\SRU201x\Skickade\. Om en fil skickas om, ersätts filen som placeras i mappen Skickade med den nya SRU-filen.

 

I listan kan du göra urval för år och beskattningsperiod (Alla perioder, Period 1-4, Period 4 INK1).

 

Utöver detta kan du välja att visa Kunder som tillhör mitt kontor eller Kunder där jag är uppdragsansvarig (alla kontor). Dessa val sparas per inloggad användare. 

Listan innehåller följande kolumner:

 • Markeringsruta för att markera vilka kunders SRU-filer som ska skickas
 • Kundnummer
 • Namn
 • Organisationsnummer/Personnummer
 • SRU skapad (datum och klockslag) 
 • Beskattningsperiod 

Kolumnerna går att sortera i bokstavs- eller nummerordning. Det gör du genom att klicka på kolumnrubriken. Du kan även välja Markera alla eller Avmarkera alla.

 

Knappen Ta bort SRU-filer tar bort de filer du markerat och kan användas om du till exempel har skapat SRU-filer för deklarationer som sedan lämnas in på papper.

 

2. Markera de filer du vill skicka till Skatteverket.

 

3. Klicka på Skapa filer till Skatteverket. Dialogen Skapa inlämningsfiler – steg 1 öppnas.

 

4. Välj om du vill exportera filerna till mappen för filöverföring eller om du vill exportera till en egen mapp. Väljer du den förinställda mappen för filöverföring kan du även markera att Skatteverkets e-tjänst för filöverföring ska startas.

 

5. Klicka på Fortsätt. Dialogen Skapa inlämningsfiler – steg 2 öppnas. Filerna är nu klara för att skickas till Skatteverket.

 

6. Välj om du vill öppna mappen eller inte. Sökvägen till mappen där filerna har sparats hittar du under Hjälp - Om Visma Advisor Connect - Om - Systeminfo. 

 

Till sist... 

 • Se alla deklarationsdatum som du behöver hålla koll på inför inkomstdeklarationen 2020. 

 

Lycka till! 

 

 

 

 

 

 

Medverkande