Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Jenna Glensby CONTENT PRODUCER ‎2022-04-01 13:22 )
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 1341 Visningar

Snart är det dags för deklarationstider. I detta inlägg passar vi därför på att gå igenom hur du exporterar SRU-filer till Skatteverket via Visma Byråstöd.

 

Kom ihåg att det bara finns ett skattekontor att välja i Visma Byråstöd (kontorskod 143) och att du själv måste välja skattekontor 143 i fältet för kontorskod under Arkiv - Byråunderhåll - Byråuppgifter.Välj Skattekontor i Visma ByråstödVälj Skattekontor i Visma Byråstöd

 

De SRU-filer som du har skapat för olika deklarationer skickar du till Skatteverket via deras e-tjänst för filöverföring. Du kan läsa mer om Skatteverkets filöverföringstjänst i vårt hjälpavsnitt Information om Skatteverkets filöverföringstjänst.


I Visma Skatt skapar du din deklaration via Arkiv - Export. Tänk på att kontrollera om du har versionen av Visma Skatt som hanterar den aktuella beskattningsperioden. När du är klar med deklarationen skapar du en förberedande SRU-fil och den placeras i mappen Gemensamma filer\SRU201x\Filerna får namn enligt S_555555.555.

 

När filen är skickad flyttas den till mappen Gemensamma filer\SRU201x\Skickade\. Om en fil skickas om, ersätts filen som placeras i mappen Skickade med den nya SRU-filen.

 

Har du också kunder i Visma eEkonomi? Läs gärna vårt tidigare foruminlägg om hur du skapar deklarationer i Visma eEkonomi.


För att skicka in SRU-filerna, som heter BLANKETTER.SRU och INFO.SRU, till Skatteverket går du in under avsnittet Deklarationer i Visma Byråstöd. Alla kunder som har ett datum i “klar för export” är redo för att skickas in till Skatteverket.

 

  1. När du är redo att skicka in deklarationerna klickar du på knappen “Skapa filer” i Visma Byråstöd.
  2. Välj om du vill exportera filerna till mappen för filöverföring eller om du vill exportera till en egen mapp. Väljer du den förinställda mappen för filöverföring kan du även markera att Skatteverkets e-tjänst för filöverföring ska startas.
  3. Klicka på Fortsätt. Dialogen Skapa inlämningsfiler - steg 2 öppnas. Filerna är nu klara för att skickas till Skatteverket.
  4. Välj om du vill öppna mappen eller inte. Sökvägen till mappen där filerna har sparats hittar du under Hjälp - Visma Byråstöd - Om - Systeminfo.

Till sist

Se alla deklarationsdatum som du behöver hålla koll på inför inkomstdeklarationen 2022 samt läs mer i vår skrivna hjälp under avsnittet Deklarationer.

 

Lycka till!