Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

(uppdaterad av Jenna Glensby CONTENT PRODUCER ‎2023-08-31 18:21 )
  • 0 Svar
  • 2 gilla
  • 941 Visningar

I det här inlägget kan du ta del av samlade förbättringar som vi gjort i Visma eEkonomi Pro, allt för att göra din användarupplevelse bättre och så skön som möjligt! Vi börjar med en superbra funktion, nämligen…


Importera skattehändelser från Skattekonto

Nu kan du med aktiebolag sätta upp en koppling till Skatteverket direkt från Visma eEkonomi och får skattehändelser importerade helt automatiskt. Med kopplingen får vi läsbehörighet till skattekontot och på så sätt kan vi hämta aktuella händelser och läsa in dem under Kassa- och bankhändelser på skattekontot. Händelserna kan sedan hanteras precis som manuellt skapade händelser. 

 

I och med den här nya fina funktionen minskar risken att händelser missas och du eller dina kunder slipper logga in lika ofta på Skatteverket för att kontrollera kontot. Smidigt och tidseffektivt tycker vi! 

 

Läs gärna mer om denna fina funktion!

 

Samlingsfaktura

Toppenbra! Ta möjligheten att samlingsfaktura i Visma eEkonomi Pro.
Detta innebär att det enkelt går att skapa en faktura baserat på flera ordrar. För att göra detta möjligt krävs minst två levererade ordrar och att de har samma adress och valuta. 

 

Här kan du läsa mer om att skapa samlingsfaktura.      Ångra betalning direkt från fakturan

Ibland blir det tokigt och då vill vi att det ska vara enkelt att rätta till. En smidig funktion (och väldigt efterfrågad) är du kan ångra en betalning på en faktura direkt från fakturan. Tidigare har du behövt leta upp händelsen under Kassa- och bankhändelser för att sedan ångra matchningen. Men med den här funktionen kan du alltså välja “ångra betalning” direkt på fakturan under fliken Försäljning och kundfakturor. Gör du på det här sättet ändras självklart händelsen under Kassa och bank också, och händelsen blir då omatchad. Väldigt väldigt smidigt, minskar felmarginaler och effektiviserar hela arbetet. Lägga till bankkontonummer på en leverantör

Nu är det möjligt att lägga till Clearing och bankkonto-nummer på leverantörer. Du lägger enkelt till detta på leverantören under fliken Inköp - leverantörer. I och med detta går det alltså utmärkt att hantera alla betalningar direkt i Visma eEkonomi, och du slipper att hantera mindre leverantörer utan bankgiro manuellt på banken, som du tidigare fick göra. Superbra och väldigt tidseffektivt!  Dedikerad verifikationsserie från Visma Skatt & Bokslut Pro 

Hitta enklare genom att använda vår verifikationsserie som automatiskt används när verifikationer från Visma Skatt & Bokslut Pro och E-tax importeras i Visma eEkonomi. Du ställer enkelt in serien precis som tidigare serier, på samma ställe under Inställningar - Företagsinställningar och fliken Bokföringsuppgifter.  Detta låter våra kunder på ett enklare sätt hitta och filtrera de verifikationer som tillhör deras bokslut och deklaration.

 

Läs mer om hur du ställer in verifikationsserier


Tips för ett härligt arbetsflöde!

 

Visma Spcs företagskort

Vill du slippa påminna dina kunder om att foto och skicka in sina underlag till bokföringen?
Vi har en enkel lösning - Visma Spscs Visma Spcs Mastercard® företagskort (debit)

 

Direkt när din kund gjort ett inköp med kortet får de en notis i mobilen att fota kvittot, något som görs direkt i eEkonomi appen. Och det bästa är förstås att alla transaktioner och underlag hämtas in i programmet i en egen prydlig lista. Voila - bokföringen görs på nolltid! 

 

Läs mer om Visma Spcs företagskort.Automatisk attest 

För ett skönare arbetsflöde ska du självklart använda dig av funktionen automatisk attest av leverantörsfakturor. Då skickas leverantörsfakturan automatisk för attest till din kund, hur smidigt och tidseffektivt som helst!

 

Läs gärna mer om funktionen i Skriven hjälpPeriodisera vilande moms 

För dig som använder faktureringsmetoden har vi stöd för periodisering av ingående moms vid registrering av leverantörsfakturor.


När du skapar en periodiseringsplan för en leverantörsfaktura kan du välja att använda vilande ingående moms . Om du använder Visma Skatt & Bokslut Pro skapas en bokslutsbilaga automatiskt, som dokumenterar avstämningen av den vilande momsen. Supersmidigt!

 

Läs mer om periodisera vilande moms.

 

Hjälp dina kunder att själva komma igång och arbeta på bästa sätt i eEkonomi - vi har skapat en spellista med massa bra filmer som du kan dela med din kund!

 

Medverkande