Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
(uppdaterad av Amanda Nygren CONTENT PRODUCER ‎2021-04-16 11:21 )
  • 4 Svar
  • 0 gilla
  • 919 Visningar

Vad är Visma Sign?

 

Slipp papperskopior, porto och långa ledtider för underskrifter! Använd Visma Sign för digital signering på till exempel årsredovisningar, kontrakt, avtal och andra dokument som kräver signatur. Du kan också använda tjänsten för att dela dokument - till exempel om du som lönekonsult vill ha ett godkännande av lönerna innan du skickar iväg dem till din kunds anställda. Tjänsten finns i Visma Lön, Visma Bokslut, Visma Advisor Årsavslut och Visma Koncern. 

 

Visma Sign använder BankID för en säker identifiering och du kan använda mejl eller sms för påminnelser och ännu säkrare hantering.

 

Läs mer och aktivera här: https://vismaspcs.se/visma-sign »

 

Du betalar endast för de signeringar som du skickar iväg. Det kostar 10:- per signering och 2,50:- per sms om du vill använda dig av det. I Visma Sign kan du hålla koll på vilka dokument som är signerad av vem. Alla dokument sparas i tjänsten enligt lag i sju år. Både du som skickar dokument och den som signerar kan logga in i Visma Sign och hämta hem det signerade dokumentet från Arkiv-menyn. 

 

Kom igång  

 

  • Vill du veta mer hur du använder tjänsten? På supportsidan finns svaren på alla dina frågor. 
  • Missa inte heller filmerna som visar dig hur Visma Sign fungerar!

 

Signera årsredovisningen i Visma Bokslut 

 

För att signera årsredovisningen digitalt direkt i Visma Bokslut går du under Färdigställ och signera - Signera årsredovisning digitalt. Spara ner årsredovisningen till en PDF-fil. Via Visma Sign bjuder du sedan in de personer som ska signera årsredovisningen, det vill säga PDF-filen. De personer som du har bjudit in får då en notifiering via sms och/eller e-post och får då identifiera sig med BankID innan de signerar dokumentet. 

Läs mer i hjälpavsnittet Signera årsredovisning digitalt »  

 

(Tänk på att Visma Sign är en signeringstjänst för årsredovisningen som inte överför själva årsredovisningen till Bolagsverket). 

 

Signera årsredovisningen i Visma Advisor Period & År 

 

Välj Årsavslut - Årsbokslut (enskild firma) eller Årsredovisning (aktiebolag). Klicka på Ladda ner PDF när årsbokslutet/årsredovisningen är klar. Om du inte ändrar sökvägen sparas filen under C:\Användare\*ditt namn*\Hämtade filer. Klicka på Signera digitalt och logga in till Visma Sign i det webbläsarfönster som öppnas. Via Visma Sign bjuder du sedan in de personer som ska signera (pdf-filen). De inbjudna personerna får en notifiering via sms och/eller e-post och får identifiera sig med BankID innan de signerar dokumentet. 

 

Se filmen Skicka årsredovisning för digital signering »  

 

Läs mer i hjälpavsnittet Signera digitalt »  

 

(Tänk på att Visma Sign är en signeringstjänst för årsredovisningen som inte överför själva årsredovisningen till Bolagsverket). 

 

Tips:  

 

  • Funktionen Transaktionshistorik innebär att du via Inställningar kan välja att se antal signeringar, hur många sms som har skickats totalt, antal signeringar med stark autentisering samt signeringar utan stark autentisering för varje månad.

 

  • Genom att markera Skicka dokument för underteckning separat kan du ladda upp flera dokument och välja att skicka dem separat i stället för i en lång pdf. Denna funktion underlättar för er som vill ha en signaturstämpel per dokument, men ändå ladda upp flera dokument samtidigt som ska signeras av samma personer. OBS: Det medför dock debitering för flera signeringar.  

 

  • Skapa inbjudningsmallar med egna kontroller på företagsnivå. Använd en mall och skicka iväg ett dokument för signering med endast 3 klick! För att skapa en inbjudningsmall klickar du på Inställningar → gå till Organisation och scrolla ner till Inbjudningsmallar. När du sedan ska skicka dokument för signering finns dessa inbjudningsmallar att bläddra mellan högst upp till vänster på sidan. 
Medverkande
Kommentarer
MarkusAlm
NY MEDLEM

Kan man skicka årsstämmoprotokollet för digital signering samma dag som man skickat årsredovisningen för digital signering? Dvs skicka båda två dokumenten direkt efter varandra i Visma Sign eller finns det då risk att kunden skriver under årsstämmoprotokollet före årsredovisningen? Eller spelar det kanske ingen roll med klockslag så länge de skriver under båda dokumenten samma datum? I detta fall är alltså både årsredovisningen och protokollet tänkta att ha samma datum. 

 

Mvh

Markus

Amanda Nygren
CONTENT PRODUCER

Hej Markus!

Om jag förstår dig rätt så önskar du en funktion i Visma Sign som innebär att ett dokument skickas när ett annat dokument är signerat. Tyvärr finns inte någon sådan funktion i dagsläget, men det är en bra idé som jag ska ta vidare till mina kollegor.

Nu vet jag inte på vad för företag du jobbar på, men för mindre företag godkänner Bolagsverket att både årsredovisning, bolagsstämmoprotokoll och fastställelseintyg har samma datum. Jag skulle rekommendera dig att skicka årsredovisningen för signering först för att vara på säkra sidan, och sedan protokollet när du vet att årsredovisningen är signerat. De måste alltså inte vara signerade samma dag.

Önskar dig en trevlig helg!

/Amanda

MarkusAlm
NY MEDLEM

Hej Amanda,

 

Nja, jag tänkte mest på det du skriver om i andra stycket, men jag var nog lite otydlig. Har koll på datum-ordning osv men när jag skulle skicka årsredovisning och årsstämmoprotokoll via Sign häromdagen så slog det mig att jag inte visste om jag kunde skicka iväg protokollet innan jag VISSTE att ÅR var signerad eftersom det då fanns en risk att kunden signerade protokollet före ÅR. Förstår ju att det kommer bli samma dag/datum oavsett men med digital signering skulle man ju kunna härleda att protokollet faktiskt skrevs under FÖRE årsredovisningen även om det skedde under samma dag. (om kunden skriver under i fel ordning alltså). Och då visste jag inte om det skulle fungera eller inte så då gjorde jag som du rekommenderade - dvs att jag väntade med att skicka protokollet tills jag visste att ÅR var signerad helt enkelt.

 

Men tack för svar och detsamma! 🙂 

 

Amanda Nygren
CONTENT PRODUCER

@MarkusAlm 

 

Ja okej, då förstår jag. Ledsen om jag krånglade till det! Som det ser ut i nuläget så är det så som du gjorde som man får göra för att vara säker på att dokument blir signerat före ett annat dokument. Om detta ändras i tjänsten kommer jag uppdatera det i denna forumtråd.

 

Vill även passa på att tipsa dig om vår supportsida för Visma Sign, där har vi svar på många frågor: https://vismaspcs.se/support/visma-sign

 

Men vad skönt att det löste sig för dig och att du fick iväg dina dokument för signering. Tack för att du delade med dig av din fråga.

 

Ha en fortsatt fin dag!

/Amanda 🙂