Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Här hittar du tips och trix i ditt program och kring lönehantering

Välj din produkt
Sortera efter:
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2024-01-18 11:43
Information om smittbärarpenning och hur du hanterar anställdas frånvaro.
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2024-03-20 11:11
Här hittar du frågor och svar på de flesta semesterfrågorna! 
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2024-01-19 15:29
Betalar ni ut semestertillägget i klump? Här hittar du vilka inställningar du behöver göra och hur du gör när pengen ska betalas ut.
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2024-04-19 10:43
Heltid, deltid och oregelbunden arbetstid? Se till att du har rätt scheman på de anställda.
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2024-01-18 11:02
Här får du tips om du vill se årets redovisade lön, skatt och förmån till Skatteverket.
Visa fullständig artikel
av Anna Svensson CONTENT PRODUCER
Redovisa lön hänförlig till annan månad i Fora-rapporten.
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2024-06-10 15:25
Här har vi samlat det mesta gällande sjuk. Både för dig som löneadministratör och anställd.
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2024-04-19 11:11
Tjänsten Visma Min Lön/Kivra är ett smidigt och miljövänligt alternativ till att skriva ut de anställdas lönebesked.
Visa fullständig artikel
av Anton Martinsson CONTENT PRODUCER
Du har väl inte missat att vi har support som faktiskt jobbar dygnet runt, 7 dagar i veckan? Läs mer här!
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Tinna Gunnarsson MODERATOR ‎2024-05-22 10:06
I Visma Lön Smart är det enkelt att vara effektiv och samtidigt personlig. Här visar vi hur du gör för att skicka ett meddelande till dina medarbetare. Antingen specifikt för en anställd eller samma meddelande till alla anställda. Meddelande till en anställd Långt ner till vänster på lönebeskedet finns en ruta där du kan skriva en personlig hälsning till de anställda. Det går också att lägga en textrad på lönebeskedet.     Spara tid - få arbetsfrid Har du flera anställda och vill vara både rättvis och extra effektiv kan du skicka ett och samma meddelande till alla. När lönekörningen är låst väljer du Gå till Betala och bokför så kan du under Skicka lönebesked skriva en hälsning som kommer på samtliga lönebesked för den aktuella lönekörningen. Smidigt och tidsbesparande tycker vi.     Ditt meddelande visas på lönebeskeden oberoende av hur de anställda tar emot sitt lönebesked.   Hur löser du det i Visma Lön 600? På en anställds lönebesked kan du skicka ett specifikt meddelande till just den anställde. Det gör du längst ner till vänster vid fältet Meddelande på anställds lönebesked. Det går också att lägga en textrad på lönebeskedet, till exempel för att förklara en specifik löneart.     Meddelande till alla anställda Vill du vara effektiv kan du skicka samma meddelande till alla anställda. När lönekörningen är låst går du vidare till Utskrift/Utbetalning - klickar på Ändra utskriftsalternativ för att lägga ett meddelande på alla lönebesked.     Oberoende på hur de anställda tar emot sina lönebesked syns texten sedan på deras lönebesked.
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Ebba Arvén COMMUNITY MANAGER ‎2024-02-07 14:16
Så gör du bästa inställningarna för ett smidigt arbetssätt med Visma Utlägg och Visma Lön Smart.      
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2024-01-18 14:45
Gör färdigt lönen när det passar dig och se till att pengar och lönebesked trillar in automatiskt till de anställda.
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2024-04-19 10:45
Fel i lönearbetet uppstår av många olika anledningar. Vanligast är väl att man fått fel eller för sen info och behöver korrigera från tidigare lönekörningar. Här kommer vi gå igenom enkla sätt att rätta om något blivit knasigt. Oavsett är det alltid bra att ha en dialog med den anställda, så att de förstår vad som händer. På den anställdes lönebesked kan du antingen lägga in en textrad bland löneraderna eller via Meddelande på anställdas lönebesked. Tips! För att du ska slippa behöva rätta arbetsgivardeklarationen (det är mycket krångligare) är det smart att vänta till månaden är slut innan du redovisar arbetsgivardeklarationen till Skatteverket.   Korrigera registrering via snabbval När du har gjort en registrering via snabbval har rätt lönearter valts och det är också enklare att rätta till felet. Läs mer om du registrerar här: Registrera tider och avvikelser » För att rätta en felaktig registrering är det lättast att gå in i Kalender på den anställde och leta upp dagarna då det har blivit fel. Kanske har det registrerats semester istället för sjuk? Registreringar som finns med på ett lönebesked har en liten bock till höger. Snabbval på lönekörning     Klicka på snabbvalet och välj nere till vänster i dialogrutan Korrigera registrering. Alla lönerader "vänds" nu på nästa olåsta lönebesked och visas då som överstruken i kalendern.  Korrigerat snabbval   Ska det istället vara sjuk registrerat på dagarna markerar du dem igen och väljer Sjuk istället. Korrigerat och nytt snabbval På nästa lönebesked visas nu både det korrigerade snabbvalet och den nya registreringen Lönebesked med korrigerat och nytt snabbval   Omvända tecken med löneart Om du av någon anledning har registrerat en löneart direkt på lönebeskedet kan du korrigera det genom att lägga samma löneart igen med omvänt tecken framför. Dvs ett avdrag som normalt sett har et minustecken registrerar du med ett plustecken och vice versa. Tips! Jag rekommenderar att du plockar upp lönearter via snabbvalet Övriga tillägg/avdrag. På så vis kan du också korrigera de snabbvalen om det skulle vara fel.   Justera på nästa lönekörning Har du missat betala ut en ersättning till den anställda och lönebeskedet är redan skickat och betalfilen uppladdad hos banken? Lätt hänt. Gör det enkelt för dig och skapa en extra löneutbetalning med det belopp som har missats eller kontrollera med den anställda om det går att ta med på nästa månads utbetalning istället.  Är det ett avdrag som skulle ha gjorts är det bättre att göra den justeringen/avdraget på nästkommande månads lönekörning.     Bra länkar: Ändra felaktig registrering från tidigare lönekörning » Rättelser av arbetsgivardeklaration hos Skatteverket »      
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2024-04-19 10:57
Här får du tips om hur du arbetar med kalendern/tidsregistrering i lönearbetet. Både i Visma Lön Smart och i Visma Lön Anställd.
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2024-01-18 11:48
Ca tre månader före ett nytt semesterår kan det vara klokt att se över de anställdas semesterdagar. Hur många betalda dagar har den anställde kvar? Finns det några sparade dagar äldre än fem år som förfaller vid semesterårsskiftet? Mitt tips är att du kontrollerar hur det ser ut och ser till att planera upp ledigheten i god tid tillsammans med den anställde.   Visma Lön Smart I semesterskuldlistan kan du se antalet semesterdagar alla anställda har och på fliken Semester på de anställda ser du enkelt både kvarvarande och vilka år de sparade semesterdagarna tillhör.   Visma Lön 300/600 Skriv ut Semesterdagar, specificerad för att kontrollera de anställdas semesterdagar. Du hittar den under Utskrifter och Spårning - Utskrifter.     Bra länkar: Planera julledighet » Sparad semester »
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2024-01-18 11:46
Slutlön för en anställd som slutar.
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2023-06-14 11:25
Nu är det snart dags för semester och för att du så smidigt som möjligt ska få ut lönen under sommaren har vi några tips! ☀️ Byta/lägga till Attestansvar Arbetar du med attest i Visma Lön Anställd och Visma Utlägg kan det vara bra att se över attestanterna innan sommaren. Detta för att exempelvis ordinarie attesterade inte ska behöva attestera tidrapporter under sin planerade semester utan detta kan kanske göras av någon annan som arbetar den veckan.   Om attestansvaret ska överlåtas till en annan medarbetare i sommar gör du ändringen i respektive tjänst.   Visma Lön Anställd Välj Attest - Attestansvariga Markera attestansvarig Markera eller avmarkera anställda i listan Välj Spara.   Visma Utlägg Välj Inställningar - Godkännande Klicka på Lägg till tillfällig godkännare Fyll i Ordinarie godkännare och Tillfällig godkännare. Klicka på Lägg till. Välj mellan vilka datum den tillfällga godkännaren ska gälla och klicka på Spara.   Påminnelse om att klarmarkera sin tidrapport/attestera tidrapport   Upplys de anställda om att klarmarkera sin tidrapport även under semestern och att de kan lägga in sin semesterledighet i förväg i Visma Lön Anställd. Kan jag klarmarkera en period i förväg » Du kan även aktivera automatisk påminnelse både för klarmarkering av tidrapport samt attest inne i Visma Lön Anställd. Läs mer: Påminnelser »    Betala ut semestertillägg för de betalda dagarna Betalar ni ut semestertillägget för alla betalda dagar vid ett tillfälle per år kan det vara uppskattat bland de anställda att göra detta innan semesterledigheten. Läs mer: Betala ut semestertillägg i en klump   Schemalägg lönebeskeden Ställ in när lönebeskeden ska skickas så att du kan förbereda och göra lönen när DU vill! Under Skicka, betala och bokföra kan du välja schemalägg för att styra när lönebeskedet visas för den anställda i appen Lön Anställd eller Kivra.   Skatteavdrag för sommarjobbare Om en anställd kommer att tjäna mindre än 22 208 kr under år 2023 behöver ingen skatt betalas in. Som anställd kan man då skriva ut ett intyg och lämna till sin arbetsgivare för att erhålla löneutbetalningar utan skatteavdrag.   Intyget finns att ladda ner från Skatteverkets hemsida, blankett SKV 434 ».   Läs mer i Liten guide om att anställa unga sommarjobbare och säsongsarbetare »   Får du inget jämkningsbeslut för sommarjobbaren lägger du in personen med ordinarie uppgifter om skattetabellen under Anställda fliken Skatt.   Här i forumet och via frågetecknet hittar du alltid hjälp om ditt program! Ha en riktigt skön semester!
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2024-01-18 11:37
Här försöker vi reda ut Arbetstid, Avtalstid, Övertid, Mertid, OB, Helglön och lite till!
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2024-01-18 14:52
Arbetsgivardeklaration och arbetsgivaravgifter, här hittar du det mesta du kan tänkas fundera på!
Visa fullständig artikel
senast uppdaterad av Anna Svensson CONTENT PRODUCER ‎2024-01-18 11:32
Preliminärskatt, tabellskatt och engångsskatt. Det och mycket mer hittar du information om här!
Visa fullständig artikel
Genvägar
Inloggade användare (397)