Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

Hej @AppTeam och varmt välkommen som ny medlem forumet - kul att du har hittat hit! Det som kan vara bra att tänka på när du uppdaterar till nya versionen är att installationsökvägen ändras till Program istället för Program (x86). Om ni exempelvis har integrationsprogram kopplade till Visma Administration så kan du behöva ändra dessa sökvägar. Gällande de två komponenterna så kan jag inte se att de finns installerade hos mig, så de ska inte behövas. Återkom gärna om du har några fler funderingar så hjälps vi åt. Önskar dig en fin fredag och helg! /Tinne
Felet finns från och med version 2022.3. Senaste inköpspris på artikeln uppdateras inte alltid i artikelregistret. Uppdateringsproblemet uppstår om du har ändrat priset för en artikel på en beställning, plockar upp beställningen på en inkommande följesedel och sedan godkänner beloppet på leverantörsfakturan.
@Margareta HGK:Vi är inne i slutskedet av våra tester och hoppas att det finns en ny version inom en månad. Du får ett meddelande i programmet när versionen finns tillgänglig. Har du en integrationslösning bör du alltid kolla med din integrationsleverantör innan du uppdaterar. @Davor P1: Det fungerar redan idag och skicka utländska betalningar till Sparbanken Syd, då de har samma struktur som Handelsbanken har på sitt format för utländska betalningar. D går in under Arkiv - Inställningar - Företagsinställningar - Betalningar. Här väljer du Handelsbanken i Bank.Gå sedan in under Utbetalningar. Här väljer du Filformat LB (eftersom Sparbanken Syd tar emot de svenska betalningarna i LB-format) och sedan väljer du 4. XML/ISO 20022 (pain.001.001.03) för Format för utlandsbetalningar.Detta har testats av med Sparbanken Syd i somras och de har godkänt de filer som vi testat med.
Eftersom ni mejlar hela tiden att jag måste godkänna svaret så gör jag det, trots att det inte är ett svar. Den lösningen jag fick är att man måste välja att aktivera behörighetskontroll under inställningar->användare. Ingen optimal lösning men det fungerar. En bieffekt är att det inte går att återställa backuper utan att ta först radera företaget och därefter återskapa företaget.
Hej @KDEMAB Tack för att du kontaktar oss och varmt välkommen som ny forummedlem. Gör så att du slår supporten en signal så får du förklarar närmare vilka behov ni har och hur du önskar arbeta. Så kikar vi på vilka lösningar som finns i programmet och landar i ett arbetssätt som kan fungera för er. Välkommen att kontakta supporten /Tinna
Awesome
Genvägar