Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Ulrika50
MEDLEM

Skatt enligt engångstabell för förmånsbelopp

Enligt nya skatteregler ska ju hela premien för sjukvårdsförsäkring förmånsbeskattas. Vi betalar dem årsvis och det blir en väldigt hög skatt för en enskild månad om man lägger på hela årspremien i samband med att premien betalas. Går det att få till en löneart så att förmånen beskattas enligt engångstabell? Eller blir inte det korrekt om man gör så?

2 SVAR 2
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Ulrika!

Vi rekommenderar att kopiera lönearten 2118 för att registrera förmånsbeskattad sjukvårdsförsäkring. Denna löneart är kopplad mot tabellskatt och går därmed inte att lägga till en engångsskatt på. 

Ni kan skapa en egen löneart och i det läget välja att lönearten ska vara kopplad mot engångsskatt. Dock skulle jag rekommendera dig att dubbelkolla detta med Skatteverket för att vara helt säkra på att detta är okej. Annars är det fullt möjligt att göra denna inställning i löneprogrammet. Det viktiga är att skatten i slutändan blir korrekt så den anställde inte får en stor restskatt. 

Återkom gärna med vad Skatteverket svarar.

Ha en fortsatt fin dag!

/Hanna
Ulrika50
MEDLEM

Hej och tack för svaret!
Nu har jag fått svar från Skatteverket:
"När det gäller premien som betalas årsvis så ska den tas upp som en förmån när arbetsgivaren betalar den (du slår inte ut beloppet per månad). Beskattningen sker enligt engångstabell."
Så jag går på ditt förslag ovan att skapa en egen löneart.
/Ulrika