Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fakturering steg efter steg

Hej,
Jag är ganska ny i Visma Advisor och försöker skapa rutiner här.
Vi är ett fastighetsförvaltningsbolag utan egna fastigheter och om en månad ska jag för första gången fakturera våra kunder.


Jag läste alla instruktioner och tittade på alla filmer men blev helt snurrig. Kändes som om steg 1 skulle fungera då steg 5 skulle vara klar och den är beroende av steg 3....
Uppskattar om någon tog sig tid att skriva en checklista vad måste göras i rätt ordning att skapa avtalsfakturering.
Vi använder inte klockan då våra kunder har fast avtal som faktureras månadsvis i efterskott.
Förutom fast förvaltningsarvode debiterar vi extra tjänster så som kreditupplysningar (per st), lägenhetsbesiktningar, projekt (per timme) mm


Tacksam för all hjälp 🙂


Danka Appelholm

Rexellent AB

1 SVAR 1
Rebecka Forsberg
CONTENT PRODUCER

Hej Danka, tack för din fråga!
Självklart ska vi hjälpa dig att få rätt på avtalsfaktureringen! Jag tolkar det som att du varit inne och läst instruktionerna under avsnittet “Arbeta med fastpris” i den skrivna hjälpen, stämmer det? Där steg 1) Definiera aktiviteter för tidregistrering, steg 3) Välj in prislista på kund och steg 5) Välj prissättning på uppdraget?

Jag förstår att det kan tolkas som att instruktionerna hoppar mellan stegen, men följer du de i den angivna ordningen kommer det att bli rätt! 🙂 Jag ska förklara med lite kompletterande information till varje steg.

  • I steg 1 är det behöver du ange att du Timpris, då det är detta som i ett senare steg är underlag för att fakturera enligt fastpris.

 

  • I steg 3 anger du att kunden ska faktureras enligt Timpris (inställningen på prislista som i steg 5 möjliggör för att specificera det till fastpris).

 

  • I steg 5 definierar du prissättningen på själva uppdraget, och här väljer du Fastpris! 


Instruktionen i sin helhet hittar du här: https://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-advisor/content/getting-started/work-with-fixed-price.h...

Hjälpte det dig att förstå flödet bättre? Finns det något mer jag kan förtydliga så att det blir enklare för dig? 🙂