Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Jocke - JP Ekonomiservice
VISMA CERTIFIERAD BYRÅ

Summering resursplanering

Detta ärende har ni haft och vet om felet efter att Karl-Oskar och jag upptäckte detta i februari. 

 

När man är inne i Adviser och Resursplanering och ska planera en kunds tider. I detta fallet vill jag lägga 0,2h i månaden på den tjänsten. Det blir 0,2 x 12 = 2,4h totalt på året. 

 

Jag väljer då att skriva in detta i summeringsverktyget. Den räknar då ut att jag ska lägga 0,3h i månaden? Detta är ju fel!

 

Väljer jag att lägga in 2,3 som totalt den ska fördela så lägger den ut 0,2 varje månad utom december som den lägger 0,1h på... 

 

När kommer ni åtgärda detta?

 

Skärmavbild 2022-09-08 kl. 09.45.18.pngSkärmavbild 2022-09-08 kl. 09.45.35.png

// Jocke - JP Ekonomiservice
2 SVAR 2
Tobias Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej Jocke!

 

Det stämmer att vi har ett rapporterat ärende på att fördelningen blir felaktig när man väljer 2,4 som summa för fördelningen. Vi har testat och då det verkar som att det endast blir fel vid just 2,4 så har denna låg prioritet så därav så dröjer det innan vi kommer att ha det åtgärdat. Med det sagt så ska vi så klart åtgärda detta men vågar inte säga någon exakt tid när det kan vara åtgärdat.

 

En workaround i dagsläget skulle vara att man lägger 2,3 som fördelning och ändrar 0.1 på december så blir det korrekt i summan sedan.

 

/Tobias

Tobias Karlsson
APPLICATION SPECIALIST

Hej!

 

Vi har nu åtgärdat problemet med att fördela ut 2,4 h i resursplaneringen. Nu blir det 0.2 per månad och totalen blir rätt.

 

/Tobias