Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
LW -60
UTFORSKARE

Visma Bokslut, problem med noten för checkräkningen

Ibland känner jag mig så dum. Förmodligen tänker jag fel, men jag har försökt dribbla runt men när jag trycker F11 för att se mina missar, gillar inte programmet min not för checkräkningskrediten.

 

Vi säger att den beviljade krediten är 500.000:-  så då sätter jag 500.000:- vid beviljad kreditlimit

Jag har en outnyttjad del jag inte använt -100.000:-

Då borde det utnyttjade kreditbeloppet vara 400.000:-, då kontoställningen på banken är -400.000:-

 

Men då tycker Bokslutskontrollen att jag har en diff på 400.000:-

 

Testade att sätta minus framför den beviljade krediten och göra tvärtom, men det hjälper inte. Jag har testat att sätta 400.000:- på outnyttjad, men det blir inte bättre. Trodde jag skulle kunna få till det genom att ändra konto från 1930 till 2330, utan resultat. Det fullständiga felmeddelandet är "Det finns en differens mellan balans-/resultaträk  "Not 11 Checkräkningskredit" differens: 400.000:- " (samt att det var en likadan diff förra året också).

 

Fråga: hur ska jag få till denna not, så jag slipper felmeddelande i bokslutskontrollen?

 

Mvh Lena

16 SVAR 16

Kolla om rätt rad i noten är kopplad? Det är cellen #SUM# som borde kopplas till avstämning mot BR. När jag kollar i mitt program som finns inte den avstämningen med alls så du kanske gjort den kopplingen själv och kopplad mot fel cell?

 

Mvh

Lovisa

LW -60
UTFORSKARE

Jag är rädd att jag inte vet hur man kontrollerar att rätt rad i noten är kopplad.

 

Det är tre rader under varandra, beviljad kredit, outnyttjad del och nedräkningen på rad tre där det står #SUM#. Högerklickar jag där, får jag olika alternativ, men inget jag vågar välja direkt.

 

Jag upptäckte vid förra bokslutet att det blev det här felet, men jag kommer inte ihåg att det varit så tidigare. Ibland så försvinner felaktigheter från ett år till ett annat, men inte i år.

 

Mvh Lena

My Janhall
ANSTÄLLD

Hej Lena, 

När programmet gör en avstämning för noten Checkräkningskredit och jämför den med balansräkningens mapp Checkräkningskredit. Om du går till Start - Balansräkningsmall - kolla under mappen Checkräkningskredit så ser du vilket konto som är kopplat, det är detta saldo som stäms av och kontrolleras så det är samma saldo i balansräkningens mapp som i noten i årsredovisningen. Eftersom det går att genomföra en del ändringar själv så är det svårt att ge dig en exakt lösning eller säga vad som går snett, men du är varmt välkommen att kontakta oss på supporten via chatt eller telefon. Då kan vi kika på det tillsammans med dig i ditt program och bokslut. 

/My 

LW -60
UTFORSKARE

Nja, det fungerade inte riktigt, men jag förstår principen. Jag testar fram och tillbaka ett tag till, och kontaktar er sedan ifall det inte fungerar...

LW -60
UTFORSKARE

Hejsan, igen!

 

Har nu chattat med supporten. Jag var ett svårt fall, tror jag. Vi jobbade i 45 minuter, men felmeddelandet gick inte bort. Innan jag påbörjade chatten, fortsatte jag min lilla "felsökning" på egen hand. Jag skiftade om så att summorna på 1930 flyttades till 2330, vilket är rätt konto, men felet kvarstod. Chatten kikade på inställningarna när man högerklickar på raderna i balansräkningsmallen och vi kom inte så långt där heller, för de ändrade ingenting. Ett alternativ, var att ta bort #SUM#  i noten och ersätta det med koden för konto 2330. Jag tror det är en bra väg att gå för att slippa felmeddelandet en gång för alla. Men, jag tror att standard i programvaran är att det ligger en #SUM#-kod där när man skapar ett nytt bokslut (kikade i ett bokslut från 2014 och hade samma fel där), fast man kanske skulle ha koden för 2330 där istället som standard. Ni som arbetar på redovisningsbyråer eller revisionsbyråer, hur gör ni? Jag har aldrig brytt mig om att gå till botten med det här fenomenet förrän nu, utan jag har bara accepterat felmeddelandet alla år och klarmarkerat det hela ändå. Men hur gör ni ni som har som profession att göra fler bokslut än vad jag gör varje år? Har ni något smart trix för er som inte jag kan?  😊

 

Mvh Lena

LW -60
UTFORSKARE

Hej igen!

Att sätta dit #B2330# och #BF2330# fick inte felmeddelandet att försvinna.

 

Mvh Lena

Hej!

 

Ursäkta sen återkoppling. Jag har inte jättemånga kunder med checkkredit men kollade en kund som jag skrev om ovan. Jag valde Egenskaper cell i rutan #SUM# i noten. Längst ner i rutan man får upp står det Avstämning mot balans-/resultaträkningen. Där väljer jag innevarande år och på förra året väljer jag fg år. Jag tror att jag får det att stämma då. Testade att göra den inställningen nu för det verkar inte som att en avstämning på inställd på denna post?

image.png

Detta med att infoga bilder är tydligen inget för mig för man behöver nog förstoringsglas... 

LW -60
UTFORSKARE

Tack, Lovisa, jag ska testa i morgon bitti, tidigt, så jag hinner innan alla kommer till kontoret!

 

Mvh Lena