Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Visma skatt Summera NEA till NE - Skatt

Jag har flera verksamheter som jag deklarerar via NEA blanketter. En av dem är ett samägt skogsbruk så resultatet från den delas och de är ju inget problem via ruta R18 i NEA.

På den delade verksamhetens NEA så anger man totala saldon (inte per delägare)  i Balansräkningen. Problemet är att det finns ingen inställning i NEA att dela Balansen mellan delägarna så när man i programmet under NE skapar ett förenklat bokslut så är ju hela balansräkningen för alla verksamheter hopräknad och det blir ju fel, varför?

Samma fel verkar det ju bli om man använder sig av beräkningsbilagan "Räntefördelning och expansionsfond (fd N6), om man låter den hämta värden från NE så blir det ju fel eftersom t ex skulder och tillgångar då har räknat med totala saldon även från den samägda NEA blanketten och det blir ju fel, varför?

I programmet borde dt gå att ange hur stor del av en NEA:s balansräkning ska beröra den sammanlagda NE.

Hälsningar
Jan Bulér
  • Skatt
1 SVAR 1
Linnea Norden
ANSTÄLLD

Hej Berijan!

På NEA blanketten fyller du i den verksamhetens balans- och resultaträkning på sidan 1, och på sidan 2 anger du på R18 vad som avgår till den andra personen. Sedan överförs beloppet i R22 eller R23 till NE blanketten sidan 2 ruta R19 eller R18. Och på NE blankettens sida 1 ska du inte ta med det du har på NEA sidan 1, så du fyller inte i detta dubbelt, utan balans- och resultaträkningen för verksamheten på NEA redovisas på NEA och inte på NE blanketten. Det är bara resultatet du tar med där. 

När det gäller förändringar av utseendet på NEA blanketten får du ta dessa önskemål med Skatteverket, för det är de som bestämmer hur denna blankett ser ut. Det är ingenting vi kan påverka, utan den måste vara samma som Skatteverkets blankett. 

//Linnea