Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokföra importerad prototyp med tullsats 0 och momsbefrielse

Hej!

Jag har tillverkat en produktprototyp i Kina somtotalt kostade ca 1000 SEK för tillverkning och frakt. Men på försendelsen angavs att det var "sample with no commercial value" samt värdet 1 USD. Därför levererades också prototypen utan att jag blev fakturerad för tullavgift och moms. Vilket jag tycker verkar rimligt med tanke på att det är en prototyp.


Det jag funderar på är dock hur jag ska bokföra de 1000 SEK som betalats för tillverkning och frakt? Och särskilt hur jag bör tänka angående moms här?

Kom på att jag även undrar hur jag ska bokföra bankkostnaderna för överföringen till utländskt konto vid denna betalning.


Debiterades 50 SEK i bankavgift Sverige och 200 SEK i bankavgift Kina. De hamnar dock båda på egna poster i kontoutdraget från banken. Ska de då bokföras separat var och en för sig? Eller tillsammans med betalningen för prototypen? Vet att man normalt använder konto 6570 men får inte ihop hur det ska se ut i det här fallet?


Använder kontantmetoden.


Mvh / Martin
3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

Vore jag du skulle jag föra samman allt på ett konto - konto för tillverkning av prototyp - och välja ett konto i klass 4XXX

Allt samlat på ett ställe för det fall ytterligare kostnader tillkommer som du tycker hör till samma "projekt"

Mikael
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack Mikael!

Jag förstår tanken. Tänker mig t.ex. att skapa 4534 - tillverkning prototyp utanför EU.
I och med att 4531 känns ganska nära i karaktär.
Men hur tänker du med moms? Momskod 22(25%)? Prototypen har ju som sagt ingen moms eller tull på sig, men antar att de blir som ett "vanligt" tjänsteköp utanför EU?

Mvh / Martin
Fd medlem
Inte tillämpbar

Ja
Jag delar din uppfattning ang momsen

Mikael