Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Benny_11
MEDLEM

Momskonton ändrades vid konvertering och Sie-överföring från Visma Compact - eEkonomi

I samband med konvertering från Visma Compact till Visma eEkonomi ändrades momskontona 2610 till 2611 och 2640 till 2641.  När jag registrerar en leverantörsfaktura kommer konto 2641 automatiskt upp, och jag kan inte ändra till konto 2640. Konto 2641 har texten" Används ej".  Vid Sie-överföringen från Visma Compact angav jag att kontona skulle vara oförändrade. Hur rättar jag till detta och varför inträffade det? Jag fick hjälp av supporten med konverteringen. Hälsningar Benny
3 SVAR 3
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Benny,

Valet du gjorde vid SIE importen påverkade då enbart de verifikationer som ligger med i din fil.

2640 användes alltid i lite äldre kontoplaner men numera används konto 2641 vid den vanliga debiterade ingående momsen.

I eEkonomi har vi valt konto 2641 som default konto, när du registrerar en leverantörsfaktura. Vill du istället använda konto 2640  får du lägga till en momskod på det aktuella kontot under Inställningar - Kontoplan
Klicka på Redigera till höger och välj kod 48 på raden Momskod - avsluta med att Spara.

När du sedan registrerar din leverantörsfaktura ska du inte fylla i något belopp i rutan för moms, du får istället plocka upp konto 2640 på raden under konto och där manuellt fylla i momsbeloppet.

Vill du däremot byta konto och låta programmet hämta 2641 istället så kan du under Inställningar - Kontoplan även byta namn på konto 2641.

ha en bra dag!

/Cecilia
Benny_11
MEDLEM

Hej Cecilia!

Tack för ditt svar! Konto 2641 är helt ok. Kunde jag bara ändra kontots namna från "Används ej" till "Debiterad ingående moms" så vore det inget problem. Men det är tydligen en ej redigerbar standardpost. Så jag kan inte döpa om kontot. Jag har försökt. Det är egentligen det som är problemet. För övriga kunder som jag har konverterat från Visma Compact till eEkonomi har inte denna text kommit upp. Då heter konto 2641 "Debiterad ingående moms". Kan jag få er hjälp med att ändra namn på kontot?
Hälsningar
Benny
Moa Lundberg
CONTENT PRODUCER

Hej Benny!

Om jag förstår rätt har du varit i kontakt med en kollega till mig och att ovan nu är löst 🙂

Om det uppstår fler funderingar är du välkommen åter.

Trevlig helg!

Moa