Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Matteo
MEDLEM

Förmån för resor till och från arbetet

Hej!

 

Vårt företag vill ersätta en anställd för tågkort för resor till och från arbetet. Har kommit fram till att det ska förmånsbeskattas. Den anställda köper själv tågkortet och inkommer med kvitto.

 

Vi vill göra det kostnadsneutralt för den anställda samtidigt som vi vill kunna göra av avdrag för tågkortet och momsen. Hur gör vi detta på bästa sätt?

 

Blir inte klok på om det är bäst att göra bruttolöneavdrag, nettolöneavdrag eller löneväxla.

 

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Matteo 

 

Tack för att du kontaktar oss. 


Vi har diskuterat frågan idag och kommit fram till att vi inte är helt säkra på hur själva hanteringen ska se ut för att det ska bli kostnadsneutralt. Det beror delvis på den anställdes lön (vid löneväxling). En sida som behandlar ämnet och som vi tror kan vara av intresse för dig hittar du här

 

Det finns flera alternativa tillvägagångssätt beroende på hur och i vilken utsträckning den anställde använder kortet för privata ändamål. Jag rekommenderar att du först kontaktar Skatteverket för att få vägledning kring hur du bör hantera det samt vilka regler som gäller. När du har fått klarhet i detta kan du boka en tid med våra lönespecialister för att få hjälp med korrekt hantering i vårt system. Det är viktigt att du har fått grönt ljus från Skatteverket innan du går vidare.

 

Klicka här för att boka specialisthjälp. 

 

Trevlig helg

/Tinna