Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Caroline3
NY MEDLEM

Lön

Vissa av de anställda jag har i mitt system som blir av med sina komptimmar. Hur kan det hända. Sen har jag också några vars  summan på lönen inte stämmer överens med vad dom egentligen ska få ut? Vad blir fel där?

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Caroline3 

 

Tack för att du skriver till oss. 


Vi har inga programfel relaterade till det du beskriver, så jag är ganska övertygad om att det finns en god förklaring till varför detta har uppstått.

 

En utmärkt funktion i Lön 300/600 är Spårning. Här kan du antingen välja en specifik anställd och få en översiktlig bild av deras komptid, eller så kan du spåra händelser relaterade till en specifik löneart i en samlad vy. Jag rekommenderar att du provar funktionen.

 

När det kommer till avvikelsen i lönesumman, där den inte stämmer överens med vad de anställda förväntas att få ut, kan detta bero på hur lönearterna du använder är inställda. Det är möjligt att de är inställda för engångsskatt när du egentligen tänkte dig tabellskatt. Du ser vilken skatt en löneart är inställd för under Lönearbete - Lönearter - Inne på en löneart och Flik 1

 

Ibland missförstår våra kunder skattetabellerna, exempelvis innebär tabell 34 inte att skatten är 34%.

 

Det är svårt att fastställa exakt vad som har hänt, och eftersom jag inte kan se ditt löneprogram blir felsökning utmanande. Därför rekommenderar jag att du kontaktar vår support som kan hjälpa dig att felsöka problemet tillsammans med dig i ditt program.

 

Uppdatera mig gärna när situationen har lösts så att jag vet att allt är i ordning för dig.

/Tinna