Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Monica30
MEDLEM

Övertidsersättning arbetare

Vi har inget kollektivavtal och vi har 2 arbetare som ska ha övertidsersättning med löneutbetalningen nu i december. Enligt ett vanligt tjänsteman ́s avtal så är det övertid 1 fram till 20 och sen är det övertid 2. Är det samma för arbetare? Och en fråga till, vilka lönearter använder jag i sådana fall för jag jag kan väl inte använda samma som för tjänstemän.

1 SVAR 1
Cecilia Towner
APPLICATION SPECIALIST

Hej Monica,

Om du väljer att arbeta med Snabbvalen som du kommer åt både via Kalendariumet eller via Lönearbete - Lönekörning så ska programmet ge dig olika lönearter beroende på den anställdes inställningar gällande löneform och personalkategori .
Testa gärna att lägga in en övertidstimme för övertid 1 och övertid 2 under snabbvalet Timlön, övertid och OB så ser du vilka lönearter och belopp programmet vill skapa på lönekörningen.

Är det så att ni anser att ni ska ha ett annat belopp på de ersättningar programmet vill ge er så kan ni kontakt oss igen så hjälper vi er gärna med att ändra på löneartens beräkningsformel.

Om du funderar på hur ni ska hantera övertiden då ni ej följer något kollektivavtal kan du läsa på om Arbetstidslagen på riksdagen.se eller lagen.nu

Har du några mer funderingar så återkom.

Ha en fin dag!
/Cecilia