Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Registrera första lönen

Har lagt in alla uppgifter på våra anställda. Hur kommer jag och göra lönerna ?

1 SVAR 1
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Hej!

När alla anställda är upplagda i ditt företag skapar du löner under Lönekörning - Skapa ny lönekörning. Fyll i utbetalningsdatum, och välj vilka anställda som ska komma med på lönekörningen.

Månadslön eller TImlön ska komma in med automatik. Beroende på vilket arbetschema du har valt för de anställda kan du bli tvungen att fylla i kvantiteten för lönen (antalet arbetade timmar).

Om den anställde har någon sorts frånvaro eller ytterligare post som ska med på lönebeskedet kan du registrera det direkt på lönespecifikationen via det lilla pappersarket till höger i kolumnen Löneart.
Du kan också fylla i uppgifterna under Kalendarium där du kan markera datum då den anställde exempelvis var sjuk och klicka på knappen Sjuk till höger. Då väljer programmet med automatik rätt lönearter för den anställde enligt de uppgifter du lagt in i anställningsregistret.

När du är nöjd med den anställdes lönebesked markerar du rutan Lönespecifikatin är klar, längst ner på lönespecifikationen.
Då alla anställdas lönebesked är klarmarkerade klickar du på knappen Gå till utskrift/utbetalning.
Lås lönekörningen, skriv ut lönespecifikationer till dina anställda och därefter skapar du utbetlaningsunderlag eller betalfil till banken och ett bokföringsunderlag.

Lycka till med din första lönekörning!
Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~