Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Skräddarsy företagets behörigheter i Visma eEkonomi

(uppdaterad av Jenna Glensby CONTENT PRODUCER ‎2024-03-15 11:50 )

Vi har förbättrat vårt behörighetssystem och gjort det möjligt att välja vad alla eEkonomi-användare ska ha tillgång till för respektive modul. Detta gör det möjligt att skräddarsy behörigheterna så det passar för företags behov.

 

Vad finns det för nya behörigheter?

 

  • Fullständig behörighet
  • Begränsad
  • Läsbehörighet
  • Läsbehörighet - revisor

 

För att ändra och se över behörigheterna för användarna går du in under Inställningar - Behörigheter. Här kan du ändra inställningar för användarna i programmet. Tänk på att du bara har fliken behörigheter om det finns fler än en användare i programmet, och det är bara användare med fullständig behörighet som ser fliken för behörigheter. 

 

Ställ in behörigheter i Visma eEkonomi.Ställ in behörigheter i Visma eEkonomi.

 

 

Hur ser de gamla behörigheterna ut efter förändringen?

 

  • Användare med Fullständig som behörighet får behörigheten Fullständig behörighet. Har behörighet till alla moduler/funktioner i programmet.
  • Användare med Endast försäljning som behörighet får status Begränsad. Har behörighet för försäljningsfliken (ej betalningar) och läsbehörighet för Appar och tillval. Ingen behörighet för resterande moduler. 
  • Användare med Begränsad behörighet får statusen Begränsad. Har behörighet till försäljnings- och inköpsmodulen (ej betalningar). Ingen behörighet till Kassa-och bankhändelser, men läsbehörighet för resterande moduler. 

Om företaget arbetar med attest kommer även behörigheterna för attest att uppdateras. Hade en användare behörighet att attestera tidigare, kommer den även ha det idag. Du kommer också kunna ställa in behörighet för attest separat för momsredovisningen och leverantörsfakturor. 

 

  • Attest för momsredovisning hamnar under området Bokföring under Inköp - Behörigheter
  • Attest för leverantörsfakturor hamnar under området Inköp under Inköp - Behörigheter

 

Vill din kund köpa fler licenser till sitt Visma eEkonomi?

 

Då  göra ni det under Appar och tillval inne i Visma eEkonomi. Gå in under fliken Tillval och välj filtret Uppgradera ditt program. Klicka på extra användarliccens till Visma eEkonomi och ni kan här skaffa fler licenser.

 

Fler användare.Fler användare.

 

Läs gärna mer i Skriven hjälp

Medverkande