Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

  • 0 Svar
  • 1 gilla
  • 2608 Visningar

När du börjar med ett nytt löneprogram har de anställda ofta med sig värden sedan tidigare. I Visma Lön Smart kallas detta Ingångsvärden.

 

Ingångsvärden kan vara utbetald lön och avdragen skatt för inkomståret, saldon för komp och tidssaldo eller uppgifter som programmet behöver för att till exempel beräkna fram nya semesterdagar vid ett semesterårsavslut.

 

Uppgifterna fyller du i för respektive anställd under Anställda på fliken Ingångsvärden.

 

Du börjar med att ange ett Ingångsvärdesdatum som är utbetalningsdatumet på den anställdes sista lönebesked i ert förra system.

 

Ingångsvärden i Visma Lön SmartIngångsvärden i Visma Lön Smart

 

Till din hjälp för att hitta uppgifterna kan du kika på den anställdes förra lönebesked, ackumulatorlista från ditt gamla program och om det går att hämta uppgifter om semestervärden.

 

När du sen skapar den första lönekörningen i Visma Lön Smart summeras uppgifterna med det som betalats ut så att till exempel all utbetald lön under inkomståret visas under Totalt i år på den anställdes lönebesked.

 

Om det är en nyanställd som inte har fått lön tidigare i bolaget och därmed inte har några ingående värden med sig ska du inte fylla i något på fliken Ingångsvärden.

 

 

Läs mer om respektive fält i hjälpavsnittet: Lägg till eller redigera uppgifter för en anställd »

Kika också gärna på filmen: Ingångsvärden i Visma Lön Smart »

Medverkande