Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Import av kontoplan - Ekonomiöversikt

Tycker det är konstigt att det inte fungerar att läsa in SIE-filer med alla dess uppgifter. Därför hade det varit väldigt lämpligt att det skulle fungera att läsa in csv-filer med bokföringsdata.
Det verkar inte som den kontoplan man arbetar med i Visma Eekonomi hänger med till Visma Ekonomiöversikt. Eller....?När man arbetar med projekt och avdelningar finns ingen smart sökfunktion (varken bokstavs- eller nummerordning) vid utskrift av rapporter m.m. utan man måste bläddra igenom alla avdelningar. Lite dåligt....
11 SVAR 11
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Karin!

När du importerar ifrån eEkonomi till Ekonomiöversikten så kommer de konton som har ett saldo på sig med över. Vilka uppgifter menar du inte går över som du saknar? När det gäller att söka efter tex projekt så kan man efter att ha klickat på listpilen till höger om "Dimension" skriva in projektets namn eller projektnummer även om inte texten syns. Den kommer då söka efter projekt som matchar de tecken du matar in.

/Fredric
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej och Nej, så funkar det faktiskt inte hos oss....
Vi har importerat flera år med saldon på konton som nu skrivs med helt andra rubriker än de vi har angett.
När det gäller att söka avdelningar fungerar det inte heller att skriva in en del av namnet vid utskrift t.ex.
Nu behöver jag även lägga till och redigera avdelningarna, men hittar inte VAR jag gör det. Har sökt i "Hjälpen" men får ingen bra matchning.

Hej Karin!

Kontona ska gå över med rätt benämningar när du importerar nya år. Rubrikerna i rapporterna kan du inte ändra själv. 
Dimensioner och avdelningar är en ny funktion i Ekonomiöversikten och kommer att utvecklas framöver. 
Du kan inte ändra och skapa nya avdelningar i Ekonomiöversikten, detta måste göras i bokföringen och att du bokför på dem så att de kommer över till Ekonomiöversikten. 

/Linnea
Fd medlem
Inte tillämpbar

OK. Men så har inte skett hos/för oss. Jag bifogar en bild, så kan du själv se. I vår kontoplan heter konto 4545 Betesputs och konto 4549 Vassklippning.
Det är i Eekonomi jag försöker redigera och lägga till avdelningar.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Ni glömmer väl inte bort mina frågor gällande import av excel- alternativs csv-filer och att all information i SIE-filerna inte kommer med vid import eller frågan om sökfunktionen gällande avdelningarna?

Hej!

Är det så att ni har bytt benämning på kontona mellan åren? 
Dina övriga önskemål om excel, csv och sökning har jag tagit vidare till vår utvecklingsavdelning. 

Om du inte får ordning på dina avdelningar i eEkonomi så chatta eller ring till oss istället. 

/Linnea
Fd medlem
Inte tillämpbar

Nej, vi har inte bytt benämning på kontona mellan åren.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Karin!

Märkligt, precis som du säger. Tipset är ändå, (som Linnéa ger ovan), att chatta eller ringa in till oss. Vi har då möjlighet att fjärrstyra dig och felsöka lite närmre i ditt program. Chatten når du via vår hemsida, och önskar du istället ringa oss är det 0470-706200 som gäller.

Tack för dina inlägg!
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur går det med inläsning av csv-filer?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur går det med import av excel- och/eller csv-filer gällande bokföringsunderlag??Det borde ni ju lösa ganska snabbt och enkelt. Det går ju att importera annat i csv-format. Det känns konstigt att importera filen till e-conomic för att sedan exportera den och importera i VISMA ekonomi.....
Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag har samma problem som ovan. kontoplanerna stämmer inte mellan eEkonmi och Ekonomiöversikt. Gamla RE dyker upp och nya blir fel i budget