Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Senaste inlägg

Hej1. Kontrollera att du har lämnat in K10-deklarationer tidigare år och har en bra uppfattning om tillgängligt utdelningsbelopp enligt regelverk för fåmansföretag.2. Upprätta en årsredovisning där du kan läsa av tillgängligt Fritt eget kapital. Har du kalenderår som räkenskapsår dvs 2020 blir det ordinarie bokslut 2020-12-31 och ÅR.3. Skriv in ett förslag till utdelning i ÅR under Vinstdisposition.4. Besluta om föreslagen utdelning på ordinarie bolagsstämma våren 2021. Samma datum som bolagsstämman blir utdelningen tillgänglig dvs du kan ta ut den helt eller delvis i pengar. Det som är kvar i företaget bokför du på konto 2893.5. Samma år som utdelningen är beslutad (oavsett när den tas ut) blir den beskattningsbar för dig som privatperson. AB lämnar kontrolluppgift till skatteverket (januari 2022) och utdelningen kommer med i Inkomstdeklaration 2022 via din K10-deklaration.6. Du avgör själv om du vill betala in skatten i förväg eller vänta tills Inkomstdeklarationen är gjord.Utdelning kan beslutas på en extra bolagsstämma men då behöver du dels upprätta ett delårsbokslut och dels anmäla detta till Bolagsverket. Att göra en sådan sak i slutet av ett beskattningsår är ju lite tokigt då utdelningen ska beskattas beslutsåret.MVHRoffaK
Grymt bra beskrivet!Nu var det ingen konst att bokföra manuellt när jag fick veta alla steg!Tusen tack!!
Vid import av bildunderlag till en manuell verifikation i Visma eEkonomi så försöker eEkonomi vara intelligent och tolka bildunderlaget. Vissa verifikationer som jag bokför är samlingsverifikat med ibland många kvitton. Drag och släpp tar då en evinnerlig tid och ganska ofta slutar det med ett felmeddelande. Ofta kan man komma runt det genom att dela upp filen i flera mindre filer men det är irriterande och uppenbarligen en bugg.Jag kan förstå idén med tolkning av bildunderlag som är till hjälp vid import av fakturor men i detta fall resulterar det endast i att det tar tid och att allt blir fel.
Tack My! Uppskattar att ni ska titta på detta. Önskar en trevlig helg tillbaka!!mvh Anna
Om man väljer att INTE kvitta kommer både kreditnotan och fakturan att skickas till banken i filen och hanteras så att kreditnotan dras av från fakturan och mellanskillnaden betalas. Om kreditnotan är större än fakturan blir det en nollbetalning och mellanskillnaden bevakas av bankgirocentralen tills det kommer en ny faktura till samma bg-nummer.
Genvägar