Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Jan_Värmon
UTFORSKARE

Varning vid skapande av årsredovisning

Om ett resultatkonto inte är inkluderat i resultaträkningen varnar inte systemet utan skapar årsredovisningen med summeringsfel. Har nu upptäckt det för åren 2022 och 2023 där deklaration och årsredovisning redan lämnats in. Enormt besviken på denna brist och att man tydligen måste manuellt kontrollsummera allt innan man lämnar in. Svagt. Överväger att byta till Fortnox.   

3 SVAR 3
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Jan_Värmon 

 

Jag beklagar att du är besviken på oss men vill gärna förklara för dig hur programmet fungerar. 

 

När du börjar arbeta med deklarationsmodulen under avsnittet "Kontrollera bokföring" är det tänkt att du själv ska granska alla uppgifter, och om ett konto saknar en placering kan du under Kontrollera bokföring - Resultatkonton klicka på pennikonen för att se att placeringen saknas. 

Du behöver då själv välja var kontot ska placeras i resultaträkningen. 

 

Att detta kan inträffa beror oftast på att det rör sig om ett egetskapat konto, vilket är anledningen till att det saknar placering. Kontots placering i deklarationsblanketten hanteras automatiskt enligt standardinställningar. Om du vill justera något i din deklaration måste du låsa upp deklarationen och börja om från början.

 

Vänligen Tinna

Jan_Värmon
UTFORSKARE

Det är möjligt att det är tänkt så men då måste det framgå av instruktionerna där man steg för steg tas i genom processen. Alternativt att ni lägger till det som en varning när man går vidare. Som tur är inkluderas kontot i skatteberäkningen vad jag kan se så deklarationens resultat och disponering av periodiseringsfonderna är rätt. M a o behöver jag inte göra om deklarationerna. 

 

Förbättring av funktion alternativt instruktion förväntas. Tänk på att många av era kunder gör detta endast en gång per år så det är som att börja om från början varje gång.

MVH

Jan Värmon 

Hej @Jan_Värmon 

 

Skönt att du slapp göra om dina deklarationer. Jag framför dina synpunkter och förbättringsförslag till våra produktspecialister. 

 

Ha en fin fredag

/Tinna