Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bandbreddskrav för Visma Admin & Tid

Vad är syetmkraven/tekniska kraven för applikationerna Visma Admin och Visma Tid avseende bandbredd. Klienterna ska över internet prata med Visma servern men kommunikationen 'timar ut' eller så går det oacceptabelt långsamt.
Det måste väl finnas flertalet Visma administratörer som exempelvis jobbar hemifrån via VPN mot en Visma server på kontoret utan att de har 'LAN-hastighet'?
Mvh
Johan

3 SVAR 3
Per Nyquist
ANSTÄLLD

Hej!

Vi har inga särskilda systemkrav vad gäller överföringshastigheten, men vi är medvetna om att programmen kan upplevas som trögjobbade via VPN.

Problemet med VPN är att det ofta väldigt stora datafiler som måste skickas via internetuppkopplingen och detta får dem som sitter på VPN att uppleva att programmet går väldigt långsamt.

Det vi istället rekommenderar är att man jobbar via Terminal Server eller Citrix då dessa lösningar kontrollerar en dator som står på plats i nätverket via en fjärranslutning. Detta innebär att enbart bilder och kommandon skickas över internetuppkopplingen vilket gör att programmet inte upplevs som långsamt.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack för svar!
Vågar du dig på en gissning avseende hastighet ändå för att uppnå en ok användarupplevelse (även om det är relativt). Pratar vi om 1, 10 eller 100 Mbit/s?

(Det måste ju finnas så många Visma administratörer som emellanåt jobbar hemifrån som kan vara referensexempel för detta fall...)
Per Nyquist
ANSTÄLLD

Tyvärr, känslan är att det är alldeles för relativt för att komma med en rekommendation. Det beror helt på hur stora register företaget har, hur mycket data som finns sparat.

Men andra forumanvändare som arbetar via VPN får gärna komma med input. Ni har säkert bättre koll än mig kring detta!