Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Bokföring av lager vid köp av nytt bolag

Hej!

Vårt företag köpte ett befintligt bolag den 6 december 2013 och vi ska nu arbeta med lager i Visma, något vi inte gjort tidigare.

Innan övertagandet av företaget gjordes ett preliminärt bokslut och siffrorna från balans- och resultaträkning har vi kört in i Visma.

Vårt problem är hur vi gör med varulagret. Vi har från balansräkningen fått in ett värde på lagret vid övertagandet (konto 1400). Vi har sen inventerat in alla artiklar i Visma och som vi förstår det måste vi nu göra en lagerförändringsjournal - men när vi då kommer godkänna journalen får vi väl in lagervärdet en gång till i bokföringen?? Eller? Helst hade man velat kunna inventera in antal på alla artiklar men utan pris - går det? Tänker vi fel?

Tack på förhand!

2 SVAR 2
Per Nyquist
ANSTÄLLD

Hej!

Det går att godkänna lagerförändringsjournalen utan att den överförs till bokföringen. Innan du godkänner journalen går du till Arkiv - Företagsunderhåll - Företagsinställningar - Bokföring och bocka i Manuell registrering av bokföringsorder. Därefter godkänner du journalen, men ingen verifikation skapas. Glöm inte att gå in och bocka ur rutan i företagsinställningarna efter att du är klar.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Vad bra!! Tusen tack för hjälpen och för snabbt svar!