Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Fakturera inklusive och exklusive moms

Varför kan man inte i kundregistret lägga in om kunden ska faktureras med eller utan moms? I butiken är alla våra varor + moms. Men när det gäller E-fakturor vill en del ha fakturan utan moms. Man kan i faktureringsdelen ta bort bocken för moms. Det gäller då att komma ihåg att den speciella kunden ska ha fakturor utan moms. Detta är lätt att klömma. Enklast vore om man kunde lägga in i kundregistret kundens önskemål.Varför kan man inte i kundregistret lägga in om kunden ska faktureras med eller utan moms? I butiken är alla våra varor + moms. Men när det gäller E-fakturor vill en del ha fakturan utan moms. Man kan i faktureringsdelen ta bort bocken för moms. Det gäller då att komma ihåg att den speciella kunden ska ha fakturor

5 SVAR 5
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Hej!

Du kan i programmet ha en försäljningsprislista som är inklusive moms och en försäljningsprislista som är exklusive moms. Då slipper du manuellt sätta dit markeringen i faktureringsdelen.

Du kan också knyta försäljningsprislistan till respektive kund.

Dina försäljningsprislistor skapar du under Register - Försäljningsprislistor.

Om du har en försäljningsprislista exklusive moms kan du välja att skapa en ny som du markerar Inklusive moms på. Klicka på Nyknappen och när du har gett prislisan ett nummer och ett namn bockar du för Inkl moms.

För att lägga in priser på artiklarna går du in på den nya försäljningsprislistan, fliken 3 Prisomräkningar.
Markera Prislista och välj prislistan du vill utgå från (prislistan exklusive moms). Längst ner till vänster har du ett fält procentfält där du kan skriva 25 om det är så mycket du ska öka artikelpriserna med.

Välj därefter Kommando - Beräkna. Då kommer programmet på den nya försäljningsprislistan att hämta artikelpriserna från prislistan exklusive moms och lägga på 25%.

Du kan därefter under Register - Kunder gå in på fliken 2, Fler uppgifter och vid Prislista plocka upp den nya försäljningsprislistan.

Hoppas att detta var vad du sökte, annars får du gärna återkomma i den här tråden!
Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~
Fd medlem
Inte tillämpbar

This reply was created from a merged topic originally titled
Med/utan moms inställning per kund - Administration.


När man skapar kundfakturor kan man välja att kryssa i en ruta för att fakturan ska bli INKLUSIVE moms i stället för EXKLUSIVE som är det vanliga.

Jag skulle vilja att man kunde ställa in det även i kundregistret så att standardinställningen för en viss kund kunde ändras till inklusive moms.

Det vore ju praktiskt om alla fakturor till privatpersoner automatiskt blev inklusive moms så man inte upptäcker det när fakturan är färdig så man måste radera alla artikelrader, kryssa i inklusive moms och göra om allt.

En annan variant vore att koppla det till kundkategorin...
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Peter!

Det fanns en tråd sedan tidigare där jag tror du hittar svaret på din fråga. Annars är du välkommen att återkomma.

/Mita
Fd medlem
Inte tillämpbar

Så er lösning på problemet är att man ska ha två separata prislistor, en exklusive moms och en inklusive?

Det känns ju verkligen som en fullösning. Vad händer när man ändrar ett pris på den riktiga prislistan då?

Ändras priset automatiskt på den andra också eller måste man ändra den också?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!
Ja, programmet fungerar så att man har två prislistor en med inklusive moms och en med exklusive moms. Eller att du sköter det manuellt på fakturan som du gör idag.

Vill du ändra ett pris på en artikel i en prislista så förs informationen inte över till en annan prislista, utan du måste ändra på bägge prislistorna. När du gör prisändring kan du använda dig av Prisomräkning, denna är bra om du ska ändra dina priser med en viss procent på vissa produkter eller alla. Du kan läsa mer i hjälpen här om hur du gör: http://www.vismaspcs.se/visma-support/visma-administration-500/default.htm?ref=ADM05&ver=2013%2E01#c...