Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Fakturera utanför Sverige

Hej,
Jag ska fakturera en förening i Danmark. Jag har aldrig fakturerat utanför Sverige tidigare.
Produkten vi sålde var inom Sverige, så den har inte skickats till Danmark. det är endast fakturan som ska skickas till Danmark.
Momsen ska med. Men måste inte jag omvandla de svenska kronorna som står på vanliga fakturorna inom Sverige, till danska? Och ska det stå något på fakturan som inte behöver stå med när jag fakturerar inom Sverige?
Jag använder mig av Admin 1000 för det aktiebolag jag jobbar på.
Och är det något annat jag ska tänka på?

Tacksam för hjälp!

1 SVAR 1
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Maria!

Frågan är här lite vad du och din kund kommit överens om, om ska fakturera i svenska kronor eller danska kronor? Du kan fakturera i svenska kronor, då får kunden räkna ut betalkursen och sedan betala dig i svenska kronor. 

Om du ska fakturera i danska kronor ska du först aktivera valuta/språk under Arkiv - Företagsunderhåll - Aktivera valuta/språk, för att kunna fakturera på rätt språk och valuta. Valutakursen för Danska kronor lägger du in under Arkiv - Inställningar - Valutakurser. Här klickar du på Ny och letar upp DKK i listan och fyller sedan i säljkurs och köpkurs. Sedan ska du ange valuta DKK på kunden under Försäljning - Kunder flik Fler uppgifter. Om du ska ha med momsen på fakturan ska du inte sätta en markering för Export. När du nu skapar fakturan på denna kund kommer den att vara i danska kronor. 

Jag tror inte du behöver inte skriva något annorlunda när du skickar fakturan till Danmark om försäljningen ändå räknas som svensk, men dubbelkolla gärna med Skatteverket för säkerhets skull.