Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur skapar jag avtalsfakturor med fakturadatum i framtiden?

Hur gör jag för att göra provutskrift av avtalsfaktura i dag (9 november) när första fakturadatum är satt till 14 december? Kan jag inte få fakturorna daterade till 14 dec men skriva ut dem någon vecka innan?

1 SVAR 1
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej hej!

Jo det finns möjlighet att skapa avtalsfakturor redan idag med datum längre fram. När du valt Kommando - Skapa fakturor har du tre olika alternativ för att bestämma fakturadatum:


Du kan välja Dagens datum men det går ju bort i ditt fall. Istället kan du välja mellan "Datum i Fakturera t.o.m," eller "Avtalets datum för nästa faktura".

Om du väljer alternativet "Datum i fakturera t.o.m" så blir fakturadatumet det datum du valt att fakturera till och med som du ser uppe till vänster i min bild.

Det sista alternativet hämtar datumet för Nästa faktura från avtalet. Du kan gå in på ett avtal och kolla på flik 2. Faktureringsplan, nere till höger kan du se Kommande fakturering. Här ser du ett datum för Nästa faktura och det är detta du kan få som fakturadatum. Detta datum bestäms utifrån inställningar du gjorde när du skapade avtalet, så i ditt exempel kanske det redan står 14 dec här för Nästa faktura? Detta blir i så fall det bästa alternativet att välja i ditt fall.

Tänk på att du aldrig kan ångra skapandet av avtalsfakturor, så om du är osäker på om du har rätt inställningar så rekommenderar jag att du tar en säkerhetskopia innan du skapar fakturor för alla avtal.

Du hittar mer instruktioner i vår skrivna hjälp på www.vismaspcs.se/support och även i hjälpen i ditt program. Men hör gärna av dig igen om något är oklart.