Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Mikael 0
UTFORSKARE

Möjlighet att låsa upp programdel som är låst av annan användare

Om du kör Visma Adm 2000 installerat på en server utdelat till flera användare händer det ibland att en användares dator eller programmet hänger sig. Då blir programdelen låst och enda sättet att låsa upp den är att starta om servern. 

På servern finns andra applicationer vilket gör att stora delar av företaget stannar under tiden och då blir enda lösningen att ha en dedikerad server för bara Visma adm 2000. Detta är inte realistiskt.

Kan ni snälla lägga in funktionen att sparka ut användare från en programdel? 
Det kan t ex vara så att om samma användare, baserat på att den känner igen samma dator, kan sparka ut sig själv.

Samma problematik finns vid Backup där alla användare måste vara utloggade för att det ska gå, t ex om en användare är inaktiv i säg 60 min kanske den ska loggas ut automatiskt från företaget? Om en programdel inte får någon koppling mot något öppet program kanske den automatiskt ska låsa upp sig? Eller något "hemligt admin-läge" där det går att sparka ut användare från programdelar? 
Det som händer när windows startas om, måste kunna gå att genomföra utan just omstart. 

Dessa funktioner är helt klart grundläggande för att kunna hantera flera användare. Det är ett väldigt trögt verktyg om omstart. Förstår att ni tycker det är okej om du bara har programmet installerat på en dator. 

3 SVAR 3
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Mikael!

Det finns mycket riktigt ett "hemligt" programläge. I det läget kan man t.ex. låsa upp företaget för samtidig journalföring mm. Dock skall detta användas med största försiktighet. Vilka programdelar ärt det du har problem med låsningar i? Om det är AutoInvoice, så är det sagt att en bugg i AI ska vara fixad i 2015.1.

När det gäller backuppen så beror felet på att filerna är öppna av en annan användare. På mitt företag har vi en GP som stänger av alla datorer när klockan är 22:00 och iom det så stängs alla Visma Administrationsinstanser ner.

Med vänlig hälsning
Christian
Cash IT
www.cash-it.se
Mikael 0
UTFORSKARE

Det kan vara skapa journaler eller utbetalningar. Så det handlar inte om att flera ska kunna göra journaler samtidigt utan att om det krashar ska det gå att använda igen. Lösningen kanske dock funkar för det också. 

När datorn stängs av via GP görs då en snäll avstängning av Visma som gör att inte delar låser sig? iof tänker jag inte lägga in en sådan GP utan mer av intresse. Kanske man lägga in en som kör någon snäll avstängning av bara programmet.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Det fungerar efter krasch som du efterfrågar.

Eftersom det är flera som ska använda samma avstängning så är det enklare att köra en GP än att t.ex. lägga in skript för schemaläggning av avstängning eller ännu trögare att gå runt och schemalägga manuellt. Du kan ju köra den här: http://goo.gl/HjMH9a, men då är det med omsortering som resultat.