Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
Visma Administration, Fakturering & Förening
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Mikael 0
UTFORSKARE

Peka ut egen MSSQL-server vid installation - Administration/Lön

Vid installation kommande Visma administration men också befintlig Visma Lön verkar det ej gå att peka ut egen SQL-servern.

Vi har idag en uppsättning där vi har en virtuell server som enbart är en MSSQL-standard, dvs en version högre än Express som ni installerar automatiskt när du t ex installerar visma lön och en filserver där det är meningen att själva progamfilerna för visma ska ligga. Vi vill inte installera enskilda applikationer på windows-maskinen som agerar SQL-server och inte heller installera massa olika instancer av SQL-server på filservern. 

Rent tekniskt behövs ej MSSQL-standard för er applikation men ur driftsynpunkt är det skönt att ha alla databaser på samma ställe och eftersom vi redan investerat i servern så vore det bra att använda den även till detta. All vår data på samma ställe och med samma backup-system. 

Har ni planer på att lägga in vid installationen att det går att "peka" ut egen SQL-server som ligger på annan server än där programfilerna installeras.

I startup.cfg verkar det ju ändå som det går att peka ut servern
"SQLServer=(local)\VISMA"

Vad händer om jag ändrar denna och hur kommer det då fungera med kommande uppdateringar?

7 SVAR 7
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Mikael

Det du efterfrågar har vi en lösning på och beskrivs på följande sida, https://vismaspcs.se/support/forbattrad-version-sql-administration.

Skicka ett mejl till licensnyckel.spcs@visma.com med ditt kundnummer/organisationsnummer, samt en begäran om en version utan SQL. Du kommer därefter att få en länk till en sådan installation tillsammans med en licensnyckel.

MVH

Perjohan

Tack, bra bra
Mikael 0
UTFORSKARE

Hur ser det ut med Visma lön då? Fungera det på samma sätt. Enligt er support via Telefon är lön ej byggt så, så då behöver jag fortfarande en MSSQL standard installerad av er på den maskinen där programmen är installerade. 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej

I Löns fall rekommenderar vi att du manuellt sätter upp en VISMA instans på SQL serven. Kör sedan vår Lön installation som inte innehåller SQL Express. Du kommer då få Lön installerat på SQL serven men inte köra den. Kör sedan arbetsplatsinstallationen från den utdelade mappen från respektive maskin som ska ha Lön. Anledningen till att du behöver ha Lön installerad på SQL serven är dels för att företagsfilerna måste ligga på SQL serven samt för att uppgraderingar ska fungera utan manuell handpåläggning.

Perjohan

Okej, har mailat er nu för att få ut filer utan SQL express i

Antar att detta innebär att det, fortfarande, alltså inte går att använda en SQL "as a service" för att köra Lön? Marknaden går mot tjänster snarare än servrar så möjligheten att köra en managed SQL i t.ex. Azure hade ju varit trevligt. Planer på detta?

Visma Lön är konstruerat för att köra mot en lokalt installerad SQL Server 2014 Express. Det finns inga planer på att bygga om produkten så att den arbetar mot t ex en SQL server i Azure eller någon annan databastjänst.