Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Prisinläsning av kampanjpriser

Vi gör ofta prisinläsningar och får problem med att skilja på artiklar med kampanjpriser och icke kampanjpriser. Eftersom det inte finns någon möjlighet att märka en produkt som "kampanjartikel", märker vi dessa manuellt med en speciell artikelgrupp för att undanta de artiklarna från eventuella rabattavtal.

Finns det någon idé på hur man skulle kunna göra en prisinläsning på befintliga artiklar med saldon, och även få med t ex artikelgrupp för att på så vis kunna märka och avmärka artikeln som kampanjartikel (samtidigt som de de nya priserna läses in förstås)?

3 SVAR 3
Per Nyquist
ANSTÄLLD

Generellt sett är det möjligt att läsa in artikelgrupp via prisinläsning, men det kan skilja lite beroende på vilken leverantör prisfilen kommer ifrån. Om du skapar egna prisfiler i excel så har vi partners som erbjuder excelprisfilter för prisinläsning och då är det inga problem att läsa in artikelgrupp.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Vi brukar läsa in artikelgrupper vid nyuppläggning av artiklar. Problemet är att det inte går att ändra artikelgrupp vid inäsning av befintliga artiklar med saldon eller finns det någon lösning?
Per Nyquist
ANSTÄLLD

Med inställningen Uppdatera gamla artiklar - Både priser och artiklar kan du ändra artikelgrupp på befintliga artiklar med saldon:Observera att samtliga artiklar som finns i prisfilen kommer uppdateras och här finns tyvärr ingen möjlighet att välja vilka artiklar som ska uppdateras. Skulle man bara vilja uppdatera vissa får man i så fall plocka bort oönskade artiklar ur prisfilen och då kan ett excelprisfilter komma till användning.