Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

SP kalkylkostnader

Hej! Vi har vissa tillbehör som följer med leveranser som inte har något in pris men som vi betala frakt för. Dessa tillbehör skall i monteras/ordningsställas /märkas mm. innan leverans till kunden som då noteras på kalkyl/övrigt. Detta för att få ut ett hanteringspris som den faktiskt kostar. Denna kostnad är knuten till just dessa tillbehör ok? mvh/brådis tack /Roger

3 SVAR 3
Per Nyquist
ANSTÄLLD

Hej!

Kalkylpriset påverkar täckningsbidrag och täckningsgrad så dessa uppgifter kommer förändras i och med att du noterar de tillkommande kostnaderna, vilket låter helt korrekt utifrån hur du beskriver situationen. Bokförda värden påverkas inte av kalkylpriset.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Följdfråga: Är det bara i pris kolumnen i kalkylen som påverkar kostnaden på produkten?
Ni har sagt att om det inte finns ett pris i leverantör kolumnen så hämta datan priset i kalkylkolumnen?
Eller?/Roger
Per Nyquist
ANSTÄLLD

Kalkylpriset påverkar aldrig lagervärdet, utan det är inköpspriset som ligger till grund för detta. Om inköpspriset är 0 kommer inget lagervärde registreras för produkten. Samma gäller när artikeln så småningom levereras ut .

Kalkylprisets enda funktion är att beräkna täckningsbidrag och täckningsgrad. Då används alltid angivet kalkylpris, oavsett vad artikeln köpts in för.