Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Statistikverktyg för att se TG/TB för alla våra leverantörer

Vilken är vår mest lönsamma leverantör? Avsaknad av statistikverktyg för att se TG/TB för alla våra leverantörer

Mycket intressant är vilken leverantör som är mest lönsam (vilken företagare funderar inte över detta?). Vilken kund som är mest lönsam är givetvis intressant men man har i regel mycket färre leverantörer och då gäller det att man väljer att jobba med rätt leverantörer. Man kan leva med några dåliga kunder men inte med dåliga leverantörer.

Jag avslutade just ett samtal med xxx på Er support som satte mig på hold och efter länge och väl kom hon tillbaka med ett negativt svar. Svaret var att ni har inte något bra verktyg/rapport för oss att kunna hålla koll på leverantörer. Det går att få fram hur mycket de levererar för i summa eller om man undersöker per artikel men inte vilka marginaler de "levererar" till oss som komplett leverantör i slutändan. Samma verktyg/rapporter som finns på kundsidan går inte att skriva ut på leverantörssidan.

Här finns, milt uttryckt, utrymme för stora förbättringar av Visma, varenda förbättring blir ett fall framåt.

(I vår bransch efterfrågas lönsamhetsgrad faktiskt allt oftare av våra leverantörer, ingen vill vara sämst i klassen...)

Sökord: Statistik, leverantörsstatistik, lönsamhet, försäljning, täckningsbidrag, täckningsgrad.

1 SVAR 1
Lars Bystrom
MEDLEM

Hej.
Jag heter Lars Byström och arbetar på företaget Infostep AB, som är partnerföretag till Visma SPCS. Vi säljer program- och rapport- utveckling vilket innebär att vi programmerar dels tilläggsprogram till Visma Administration (program som tillför funktioner som inte finns i Visma Admin standard), dels rapporter som inte finns i Visma Admin standard. Rapporterna bygger vi ofta i Excel som vi kopplar till Visma Admin så att den som använder Excelrapporten klickar på en knapp, "Uppdatera från Visma" som vi skapar i Excel. Rapporten uppdateras då med färsk data från Visma Admin. Om du är intresserad av exempel på vad vi kan göra och hur vi kan hjälpa er med rapportbehovet du beskriver är du välkommen att kontakta mig på lars.bystrom@infostep.se  

Med vänlig hälsning,
Lars Byström