Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Kafo__
NY MEDLEM

Texten i alla flikar blir jätteliten

Har laddat ned Visma förening på min nya dator Asus ZenBook med Windows 10, men jag känner inte igen mig. Texten i alla flikar blir jätteliten liksom rutorna i tabellerna förstås. Försöke avinstallera och installera på nytt, men det hjälpte inte. Hittar ingenstans där man kan ändra storleken på text och rutor.

5 SVAR 5
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej,

Oftast beror det på inställningar i din dator att det visas större eller mindre än normalt, tex om den har för hög inzoomning och hög upplösning. Högerklicka på ditt skrivbord och välj Bildskärmsinställningar så kan du här justera upplösningen ochäven inzoomning (förslagsvis 100-120%) Efter ändrad inställning kan du ibland behöva starta om din dator.
Om punkt 1 inte funkar så kan det bero på teckensnitten ikontrollpanelen, då tycker jag att du ska ringa in till oss på supporten så hjälper vi dig att uppdatera dessa.

/Mia

Provade minskad upplösning, men då blev det jättekonstigt och samma konstiga text. Hur man ändrar zoomnivån förstår jag inte. Det finns ett förstoringsglas, men det hjälper inte.
Märkte nu också att ändringar av kolumbredder som jag gjort försvann efter uppdatering med säkerhetskopia. Det kanske är som Mathias här nere skriver att datorn inte passar för programmet? Får kanske ringa supporten.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Min första tanke är, precis som Mia skriver - upplösningen... Är det en nyare Asus ZenBook med 4K skärm? För då tror jag Visma har svårt att skala upp till det.

Vet inte vad 4K betyder, men skärmen är högupplöst 3200x1800.
För bra för Visma?
Fd medlem
Inte tillämpbar

1920x1080 är standard och Visma är troligtvis optimerat för det. Du har 4K upplösning om du kör med 3200x1800. Det är den nyare typen av upplösning för skarpare bild.