Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Ändra datum för räkenskapsår i Visma eEkonomi

Hej, 

När man registrerar ett nytt företag i Visma eEkonomi så ska man bland annat fylla i räkenskapsår, t ex. 180101-181231. Om gjort detta, har bokfört under året och får nu ett besked om att räkenskapsåret som gäller är 181127-191231 (Då AB startades sent), går det att ändra detta i Inställningar i Visma så räkenskapsåret fortlöper till 191231?

Ser verkligen fram emot besked!

Tack så mycket för hjälpen!
5 SVAR 5
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hejsan,

Har du skapat räkenskaps år för både 180101-181231 och 190101-191231 så kan man inte justera om datumen för 2018. Man kan endast ändra årsuppgifterna för slutdatumet på sista året. 
Men har du endast år 180101-181231 så kan man gå in under Inställningar- Räkenskapsår & IB- Klicka på året och välj redigera. Där kan du sedan förlänga året till 191231, men har du som sagt skapat ett år efter det kan man inte justera perioderna. 
För att kunna justera åren helt hade en "Omstart av företaget" behövts men då försvinner allting ifrån programmet och man får isåfall exportera SIE-filer för alla perioderna innan man gör omstarten och sedan importera dessa i det omstartade företaget.

Hoppas det var till hjälp för dig.

// Amanda
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Amanda, 

Stort tack för svar!

Deklaration och Årsredovisning var låst men när jag ändrar åren enligt ovan så står det "Det går inte att spara året eftersom bokföringsperioden är låst"

Det har inte bokförts något under 2019.

Vad du vad det kan bero på?

Jättetack för svar och all bra hjälp!
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hejsan,

Är deklarationen och Årsredovisningen låst så behöver man isåfall låsa upp dessa för att kunna ändra årsuppgifterna. För att låsa upp behöver du gå in i modulen Deklaration & årsredovisning. Gå på Deklaration- Inlämning och på Årsredovisning- Inlämning för att låsa upp. Men jag rekommenderar att du kontaktar en redovisningskonsult för att stämma av om det verkligen är korrekt att ha ett bokföringsår i programmet som sträcker sig två år. 

Ha en fin dag!

// Amanda
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Amanda, 

Tack så mycket för svar!

Tyvärr startades företaget sent och fick räkenskapsår 2018-11-27 till 2019-12-31 enligt registreringsbeviset från Bolagsverket. 

Vi har låst upp både Deklarationen och Årsredovisning men man får fortfarande fram samma meddelande. 

Känner du till annars vad som kan vara fel? Annars får vi helt enkelt göra en omstart.

Tack för all hjälp!
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hejsan,

Då kanske ni hade behövt kontakta oss så vi kan hjälpa dig på bästa sätt så vi gör allt på rätt sätt.

Vänligen
Amanda