Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Boka om årets resultat sedan 3 år tillbaka

Hej! Jag har totoalt missat det här med omboka årets resultat sedan tre år tillbaka. Efter att ha läst i lite olika trådar förstår jag hur jag ska göra men jag undrar hur jag ska göra när jag även har eget kapital inlagt i firman. Ska jag plussa på det i årens förlustresultat eller bokar jag bara om årets resultat så verifikationen blir 0? Lite luddigt förklarat kanske :-). Det gäller enskild firma. Anette (Eekonomi)
3 SVAR 3
sivlai
MEDLEM

Du har alltså bokat resultatet D 8999 K 2019? Boka allt till eget kapital och vid nästa års början gör du likadant. Även konton som 2013 och 2018 ska bokas om till eget kapital vid nytt år, alla sådana konton ska vara noll när man startar ett nytt år. Har du fått deklarationerna att stämma?
Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag har inte bokat om något resultat ännu men tänkte börja rätta från 2015. Då blir det som du skrev med kontona. Men om jag inte tar med mitt eget inlagda kapital så minskas det med årets resultat. Kontona 2013 och 2018 har inte använts 2015.

Var har du lagt ditt eget inlagda kapital? Är det pengar som du själv satt in på banken för att ha likviditet? Det ska i så fall bokas på konto 2018 egna insättningar och ska alltså nollas vid nästa års början som jag skrev ovan och bokas på eget kapital. Eller vad är det för kapital du menar?