Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

HB till enskild firma

En delägare i HB tar över verksamhet och köper ut andra delägaren. Samtidigt öppnar han enskild firma att driva verksamheten vidare. Hur gör man med bokföringen när det gäller inköp av inventarier och verktyg från sin kompanjon både i HB och EF
4 SVAR 4
Fd medlem
Inte tillämpbar

Lättast är att göra ett bokslut på HB med datum som du och din kompanjon kommer överens om. Därefter gör ni ett beslut på hur mycket han skall lösa ut dig med (1⁄2 värdet av HB). Sedan är du löst från HB och din kompanjon får göra om HB till Enskild firma.

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur gör man med den summan i bokföringen. Kan man flytta den till enskild firma som inköp av inventarier och avskriva det sedan
Fd medlem
Inte tillämpbar

Du har ju både bokföringsmässigt och skattemässigt att ta hänsyn till, svårt att ge dig klara besked enbart i detta forum, därför vore det bättre att du tar kontakt med någon som kan hjälpa er båda två på plats då det är olika steg som måste tas.

Först skall du lösas ut från HB, så görs redovisning för detta, därefter skall din kompanjon omvandla HB till EF vilket är ett annat steg.

Inventarierna som flyttas från HB till EF får EF därefter göra avskrivningar på.

Fd medlem
Inte tillämpbar

Tack för snabbt svar