Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hur bokför jag flygresa utomlands som ska vidarefaktureras

Jag har betalt en flygresa mellan Arlanda och Oslo ifrån mitt företagskonto. På kvittot står det 0% moms. Denna kostnad ska vidarefaktureras till kund. Hur bokför jag detta? Om jag använder 5800 Reskostnader så kommer det ju blandas ihop med mina egna reskostnader i bolaget!

Jag använder kontantmetoden. 

Mvh Carl-Johan

2 SVAR 2
Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag skulle bokföra betalningen som en fordran på 1680 och kreditera sedan 1680 när fakturan blir betald efter som affärshändelsen egentligen inte har med din verksamhet att göra.

Vad du däremot i sådant fall måste vara säker på är att du får vidarefakturera utan moms. Flygbolaget bedriver momsfri verksamhet - hur är det i ditt fall?

Jag har på förfrågan avseende vidarefakturering av t ex hotellkostnader tidigare av skatteverket fått svaret att debitera 25 % moms vid vidarefakturering då jag inte bedriver hotellverksamhet och undviker därför vidarefakturering i de fall min kund kan drabbas av den högre momsen - d v s när min kund inte är momspliktig.


Mikael Pettersson
Fd medlem
Inte tillämpbar

Ja, jag ska vidarefakturera utan moms. Jag fick ett tips av en bokföringskonsult att skapa ett eget konto 4501 och kalla det för vidarefakturerade kostnader, sen bokför jag alla mina vidarefakturerade kostnader på det kontot så kan jag hålla isär dem. 🙂