Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

IulianS
NY MEDLEM

Periodiseringsfond eller investeringsfond

Hej,

jag skulle behöva lite råd från experter här i forumet. Jag håller på att periodisera skatt och undrar vad som är mycket klokare att göra, en periodiserings fond eller investerings fond. Vet inte heller vilken är skillnaden.

Det är en handelsbolag.

 

Stor tack på förhand!

/Iulian

2 SVAR 2
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej, 


Jag har tillsammans med mina kollegor kommit fram till följande: 

 

Begreppet investeringsfond var tidigare ett samlingsnamn för värdepappers- och specialfonder. Begreppet togs bort ut fondlagstiftningen 2013. 

 

Gör du en avsättning till periodiseringsfond ger det dig en möjlighet att jämna ut resultatet mellan år med överskott och år med underskott. Avsättningen till periodiseringsfond får göras av såväl juridiska som fysiska personer som bedriver näringsverksverksamhet - aktiebolag, ekonomiska föreningar, handelsbolag och enskilda firmor. 

 

Om vi har tolkat din fråga korrekt så är det en periodiseringsfond som du ska använda i detta fallet men jag vill absolut råda dig att stämma av detta med en redovisningskonsult som är insatt i ämnet. 

 

Hittade länken Vad är värdepappersfonder och specialfonder på Skatteverkets hemsida. Det finns även en del information i vår egen artikel Krispaket efter Corona - detta kan du som småföretagare göra just nu

 

Ha en fortsatt fin dag!

/Tinna

Hej Tinna!

Tack snälla, för svaret!

 

Med vänlig hälsning,

Iulian