Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Deltidsanställd semestervillkor

Semestervillkoren för en anställd med 4 dagars veckoarbetstid på schemat, dvs 80 %, är inlagt med 25 dagar bruttosemester. det bör bli 20 dagars nettosemesterdagar. Problemet är hur registrerar man semester för de 5 dagar som inte ska tas ut på ordinarie arbetstid?

4 SVAR 4
Fd medlem
Inte tillämpbar

De ska inte registreras utan man får det i pengar . Har du ställt in nettosemester och personen har ett intermittent schema och du använder snabbvalen när du registrerar uttag av semester så räknar Visma ut det till dig.
Mvh
Jenny
Fd medlem
Inte tillämpbar

I Visma Lön 600 kan du hantera nettosemester. Då räknar programmet automatiskt om bruttodagarna till nettodagar. Om använder dig av nettodagar markerar du bara de faktiska arbetsdagarna som semesterdagar. Om du hade använt dig av bruttodagar så ska dock hela veckan markeras som semester, även om personen bara arbetar 4 dagar denna veckan.

Nettodagar ger dagarna ett högre värde per dag, medan bruttodagar blir ett lägre värde per dag, men i slutändan är de ändå värda lika mycket. 

När semestern registreras så använder du snabbvalet Semester uttag, precis som Jenny skriver. 🙂 Allt sköts av programmet om du har rätt inställning. 

Trevlig sommar!

/Sanna
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej igen,

Vill bara komplettera med följande:

Visma kan bara hantera bruttosemester för hela veckor. Tar personen bara ut en dag så blir det inte rätt eftersom det inte finns någon faktor som räknar ner semesterdagarna.

Använd alltid nettosemester så blir det rätt.

Mvh

Jenny Jönsson

Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej igen!

Jenny, tänk på att det kan skilja mellan olika kollektivavtal. I vissa avtal så står det om du ska använda brutto- eller nettosemester och kan därför inte välja.
Programmet räknar ner antalet semesterdagar när du använder snabbvalet Semester uttag. Det är alltså inga problem att använda programmet med bruttosemester.

Om den anställde tar enstaka semesterdagar så har personen såklart väldigt många dagar att utnyttja och kan på så sätt vara ledig lika mycket MEN när du har bruttosemester så är dagarna värda ett lägre belopp som jag skrev tidigare. En del väljer att ha nettodagar för att de tycker att de blir mer rättvist, smaksak vad man tycker. Kontrollera ert avtal 🙂 

/Sanna