Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 

Karolina5
NY MEDLEM

Stämma av löner med bokföringen - rapport

Hej, är det någon som har några tips hur man ska stämma av bruttolön, skatt och arb avgifter i år? Tidigare har vi jämfört KU och arbetsgivardeklarationen med bokföringen. Våra kunder vill ha ett underlag så att deras bokföring stämmer med lön. Har någon något tips?

3 SVAR 3
My Janhall
MODERATOR

Hej Karolina5, 

I Visma Lön har vi en utskrift som heter Löner i en period under Utskrifter och spårning - utskrifter. Denna tar fram Bruttolön, förmåner, avdragen preliminärskatt och nettolön för de anställda och det är då både framställt per lönekörning och en totalsummering för hela perioden du gör urval för. Det som fattas på utskriften är arbetsgivaravgifter så du kan därav skapa en egen utskrift och utgå ifrån den färdiga utskriften Löner i en period. Gå till Utskrifter och spårningSkapa egna utskrifter klicka på Ny uppe till vänster, markera Lön - Löner i en period i listan för att kopiera standardutskriften - OK. I listan över fält till vänster bockar du nu i Arbetsgivaravgift så hamnar det som en kolumn i översikten för utskriften, du kan såklart bocka i andra fält också om du vill. Välj vilken period du vill visa på utskriften samt vad perioden ska baseras på och Uppdatera för att få fram de anställda och deras värden. Nere till vänster kan du också göra övriga urval om du endast vill få med en viss del av de anställda eller annat. 

Jag hoppas denna utskrift kan hjälpa dig på vägen. 🙂 
Trevlig helg! 
/My 

Tack för bra svar:-). Kan man även få fram en lista på summor på de olika fälten i AGI:n?

Inte i den utskriften tyvärr, där får du inte fram själva fältkoden och dess summa utan egentligen endast det som syns när du skapar ett lönebesked. Tänker att det bästa i ditt fallet är att ta en kompletterande utskrift under Utskrifter och spårning - utskrifter och välja Arbetsgivardeklaration på individnivå. På denna ser du alla fältkoder och belopp för de anställde. 🙂 

/My