Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Cissi_Admin
NY MEDLEM

Tjänstledig del av dag och heldagar, sysselsättningsgraden?

Hej,

En anställd är tjänstledig både heldagar(Ej semestergrundande frånvaro hela kalenderdagar) och del av dagar( ej semestergrundande deltids frånvaro) vad jag kan utläsa så påverkar endast tjänstledighet del av dag den anställdes sysselsättningsgrad. Och tjänstledighet heldagar bara påverkar antalet betalda semesterdagar? Hur kommer det sig att tjänstledighet hela dagar inte påverkar sysselsättningsgraden - den anställde har ju inte arbetat dessa dagar heller? Vår anställde har haft de två olika typerna av tjänstledighet varje vecka, både hel.- och del av dag.

1 SVAR 1
Tinna Gunnarsson
MODERATOR

Hej @Cissi_Admin 

 

Välkommen som ny forummedlem. 

 

När man räknar ut hur många semesterdagar en anställd har rätt till tar systemet hänsyn till ej semestergrundande frånvaro hela kalenderdagar, men om en anställd har mycket ej semestergrundande deltidsfrånvaro påverkar det, precis som du är inne på, inte antalet semesterdagar. Istället påverkar det sysselsättningsgraden, vilket innebär att den anställda inte får full betalning för de dagarna som saknas på grund av ej semestergrundande deltidsfrånvaro. 


Du kan läsa mer om det i vårt hjälpavsnitt Ej semestergrundande deltidsfrånvaro där vi även visar exempel och uträkningar som kan förklara detta ganska svåra ämne.

Vill du ha mer ingående hjälp och hjälp med beräkningar rekommenderar jag att du bokar en tid hos våra lönespecialister

 

Ha en fin dag!

/Tinna