Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Utbetala semestertillägg på ett mer flexibelt sätt?

Vi vill betala allt semestertillägg under ett och samma år, först per uttagen dag och sedan resten vid årsavslutet. Är detta möjligt eller finns det bara två varianter att välja på?

För att göra det lite mer komplicerat: Kan vi betala även ev. sparade semesterdagars semestertillägg?

1 SVAR 1
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej!
I programmet kan du välja mellan två inställningar för att betala ut semestertillägget för villkor 20 och 21:
  1. Semestertillägget betalas ut i samband med att du plockar ut semesterdagarna.
  2. Semestertillägget för samtliga betalda dagar betalas ut i en klumpsumma vid valfritt tillfälle.
Det finns alltså ingen inställning för en kombination som du är ute efter. Däremot går det att lösa genom att du växla mellan inställningarna under året. Det är inget vi egentligen rekommenderar eftersom det är lätt att man glömmer ändra när det är dags, men det går att göra. 

Det som är lite klurigt att få till är utbetalningen av de sparade dagarnas tillägg. Har du valt att betala ut tillägget vid uttagstillfället kommer det med först när de sparade dagarna plockas ut. Ändrar du då till att betala ut tillägg i en klumpsumma omfattar inte den inställningen de sparade dagarna. För att få ut de sparade dagarnas tillägg behöver du räkna ut beloppen manuellt och kan sedan betala ut dem via löneart 3232 på lönebeskeden. När det är gjort behöver du gå in i anställningsregistret under flik 5 Semester och knappen Sparade dagar. Markera att tillägget är ut betalt för samtliga år med kvarvarande sparade dagar. 

I fortsättningen kommer de sparade dagarna inte orsaka något problem eftersom du betalar ut eventuellt kvarvarande tillägg vid årets slut. Sparas några dagar får de alltså markering för att tillägget är utbetalat. Det viktiga är att du kommer ihåg att växla mellan inställningarna när det är dags.