Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Norell
UTFORSKARE

Projekt med fastpris

Hej, tre frågor!

1. När jag har skapat ett projekt med fast pris så finns det genast med under ’att fakturera’, borde det inte väntas med det tills någon flaggar att det är klart att fakturera när det är ett kortare/billigare projekt som ej behöver delfaktureras?

 

2. Var kan jag lägga in ”underofferter” från UE så man kan ha koll på ekonomin i projektet, deras pris ska ju typ dras av från det fasta priset jag lämnat till kunden, det finns ju även en rad under ’kostnader’ som heter ’underentreprenörer’

 

3. Var gör jag inställningar för arbetstid, resor, material osv så det hamnar under ’kostnader’

 

Med vänlig hälsning, Stefan 

1 SVAR 1
Joanna Norlander
APPLICATION SPECIALIST

Hej @Norell 

 

När det gäller fastprisprojekt så visas i dagsläget alla projekt som saknar datum under Att Fakturera. En workaround tills vidare är att du anger ett datum framåt i tiden på fastpristillfället på projektet. Vi håller dock på att se över denna hantering då vi förstår att det innebär manuellt handpåläggning. Vi kommer uppdatera er användare med mer information när vi kommit lite längre på denna resa.

 

I Visma Tid Smart kan du inte styra grupperingen av poster, utan du kan endast se de fasta posterna som presenteras på fliken Ekonomi på projektet. Kostnaderna kommer sedan automatiskt att landa på respektive post utifrån vad registreringen avser (ex arbetad tid, artiklar eller leverantörsfakturor). För att få korrekta kostnader är det viktigt att det finns en kostnad inlagd på artikeln (via Inställningar - Artiklar & priser) eller användaren (om det gäller arbetad tid och du vill att kostnaden ska hämtas från medarbetaren).

 

När det kommer till underentreprenörer så rekommenderar vi att du antingen lägger in kostnaden för detta via en leverantörsfaktura eller som en artikel på projektet. Om du får en faktura från underentreprenören och har integration mot eEkonomi eller Administration så är det absolut enklaste att du importerar leverantörsfakturan till Tid Smart och sedan överför denna till projektet som det avser. Läs mer om hur integrationerna fungerar i hjälpen: Integrationer.

 

Det kanske inte är aktuellt i ditt fall, men jag vill även passa på att nämna för andra som potentiellt ser tråden att det i Visma Tid Pro finns möjlighet att lägga till fler kostnadsposter och koppla till dessa när du registrerar en leverantörsfaktura. På vår hemsida kan du läsa mer om Tid Pro. Vill du läsa mer om funktion om specifikt projektekonomi hittar du information i hjälpavsnittet Projektekonomi.