Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Highlighted
NY MEDLEM

Betala tillbaka pengar -eEkonomi

Hej! 

Vet inte om detta är rätt forum för denna fråga men jag chansar. 🙂 

Jag har en enskild firma och skickade i juli ut en faktura till en kund och får betalt på hela beloppet. Nu efter vissa missförstånd så behöver jag återbetala en del av dessa pengar tillbaka till kunden. 

Det blir väl alltså som att kunden skulle ha "lämnat tillbaka" en del av produkterna de köpte (i detta fall fotografier). 
Jag har aldrig tidigare gjort en återbetalning till kunden och undrar hur jag ska gå tillväga exakt för att det ska bli rätt och även hur jag ska bokföra detta senare? 

Skulle bli så tacksam för hjälp! 

Med vänliga hälsningar, 
Anna Jansson 
1 SVAR 1
Highlighted
NY MEDLEM

Re: Betala tillbaka pengar -eEkonomi

Du måste göra en delkredtering på det belopp som ska återbetalas , dvs upprätta en krefitfaktura som du skickar till kunden i s m utbetalningen så att också kunden har det till sina handlingar. Kredifakturan bokför du sedan som vanligt dvs intäkt och utgående moms hamnar på debetsidan och uttag bank i kredit (om du bokför enligt Bokslutsmetoden). Om du bokför enligt faktureringsmetoden får du först kreditera kundfordringar vid faktureringstillfället, för att sedan debitera kundfordringar och kreditera bankkontot när utbetalningen skett!