Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Betalning av faktura från Google Ireland Ltd

Jag betalar varje månad för Google-tjänster. Jag hämtar upp fakturan från mitt Google-konto och beloppet dras några dagar senare från mitt privata bankkort. Jag brukar vanligen bokföra utlägg från mitt privata kort som en skuld på konto 2893 som jag reglerar vid lön.

När jag skapar Google som leverantör måste jag dock välja ett bankkonto för betalning, det finns inga andra alternativ. Hur kan jag hantera det på bästa sätt?

Jag funderade på att lägga in ett fiktivt bankkonto med bokföringskonto 2893, men det blir många uppgifter som blir fel såsom bank, bankkontonummer m.m. som ju inte finns på riktigt.

Förslag på lösningar?

 

 

Den här frågans innehåll har verifierats och uppdaterats av Visma Spcs 2022-09-12.

3 SVAR 3
Pacsac
CHAMPION

Om du bara vill registrera leverantören utan betalningar så kryssa i rutan Skicka inte leverantörsfakturor till banken

 

Tack för snabb återkoppling.  Jag är dock inte riktigt med på lösningen. Jag har ingen bankkoppling utan registrerar vanligen betalningar genom manuell matchning på bankhändelse. När jag lagt in fakturan vill jag ju ändå kunna registera och bokföra den som betald.

Jag tänker mig att du bokför betalningen som Inköp mot kvitto men då måste detta ske mot ett "betalningskonto", och du matchar ju manuellt mot bankhändelse