Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

StudsaAB
MEDLEM

Deklaration: Negativt belopp på INK2S fält 4.20 ger varning

Jag har sedan flera år ett saldo på 40.000 kr på konto 2893. Detta har fungerat i flera år, men i år så varnar Deklaration/Årsredovisning i eEkonomi när jag ska lämna in deklarationen i funktionen Deklarationsblanketter/Inlämning. Jag får följande meddelande:

 

Kontrollera negativa belopp på INK2S
Det finns negativa belopp på INK2S i något av fälten 4.19, 4.20 eller 4.22. Skatteverket kan inte ta emot negativa belopp för dessa fält. Kontrollera och ändra.
 
Saldot från 2893 hamnar som ett negativt belopp på 4.20 på blanketten INK2S. 
 
Som sagt, saldot på 2893 har varit 40.000 kr i flera år och det är först nu som jag får varning. Frågan är vad jag ska göra. Kan jag ignorera felet? Ska jag nolla fält 4.20 på INK2S? Eller ska jag hantera dett på något annat sätt?
 
Tacksam för svar då jag hade tänk lämna in årsredovisning och deklaration denna helgen. 
 
Mvh
Lars
 
1 SVAR 1
Roffakab
CHAMPION

Hej

 

Ett årligt debet saldo om 40 000 kr på konto 2893 indikerar att du endera bryter mot det låneförbud som gäller för aktieägare eller har en obokad utdelning sedan tidigare. Oavsett måste du innan du lämnar in Årsredovisning och INK2 analysera när posten uppstod och korrigera kontot. Att bara justera i INK2S fungerar inte utan "felet" måste korrigeras i bokföringen.

 

Vill du ha hjälp med analysen kan du kontakta mig på casperkonig@gmail.com

 

Vänliga hälsningar

RoffaK AB