Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Fel vid kontroll av årsredovisning: Balansräkningens tillgång och skuldsida för fg år balanserar inte - eEkonomi

Hej,

Jag har fått ett problem när jag ska skapa årsredovisningen i deklarations och årsredovisningstillägget till eEkonomi. När jag gör "Kontroll av årsredovisningen" så får jag följande felmeddelande:

Balansräkningens tillgång och skuldsida för fg år balanserar inte

Tittar jag på balansräkningen så tycker jag att tillgångar och skulder balanserar. (se bild)

Någon som har en ide om varför jag får detta felmeddelande?

/Lars

8 SVAR 8
Fd medlem
Inte tillämpbar

Jag har lyckats hitta felet och det var att det blev fel mellan Visma Eget AB som jag arbetat med första halvan av 2016 och eEkonomi som jag sedan arbetat i andra halvan. Två transaktioner saknades (hade två utdelningar), och det var flytten från Balanserat resultat 2091 till Aktieägarens fordran på bolaget 2893. När man manuellt la till dessa transaktioner så löste sig problemet.  . 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej STUDSA!

Bra att det löste sig! Stort tack för återkopplingen, ditt tips kan säkerligen hjälpa andra användare.

Tack för dina inlägg!
Fd medlem
Inte tillämpbar

Tyvärr så måste jag nu öppna detta fel igen.

Även om Balansräkningen nu efter att jag korrigerat transaktioner har samma värde på tillgångssidan som på och skuldsidan för år 2016 så får jag fortfarande samma felmeddelande när jag kontrollerar årsredovisningen.

Däremot så ser jag att det är en (1) krona skillnad mellan tillgångar och skulder för jämförelseåret 2015. Jag hoppas och gissar att det inte är detta som genererar felmeddelandet.

Tacksam för svar på detta då jag inom kort ska iväg på längre resa och skulle vilja ha allt detta klart innan dess.

Hälsningar
Lars  
Fd medlem
Inte tillämpbar

Då har du nog samma scenario som mig se https://forum.vismaspcs.se/visma_spcs/topics/differens-i-balansrakningen-i-arsredovisningsmodulen?ut...

Antagligen avrundningar som gör att det inte stämmer. Tyvärr så har jag ännu ej fått återkoppling på hur jag bör hantera detta.
Fd medlem
Inte tillämpbar

Efter att ha pratat med deras chat så visar det sig att dem inte har en aning om hur man korrigera deras "felaktiga" felmeddelande. Felet ska enligt dem bestå i öresavrundning, vilket antingen avrundas fel av eEkonomi alternativt så är felmeddelandet inte korrekt. I båda fallen så bör man få rådgivning av support hur man korrigerar detta. Tyvärr så fick jag för första gången väldigt dålig support från Visma. På deras chat så ansåg dem att jag skulle ändra i balansräkningen, i stort sett var som helst, så att den balanserade. Då jag ansåg att detta skulle göra att balansräkningen balanserade, men att den skulle innehålla värden som inte var korrekta så fick jag som svar: 

"Men som du märket kan inte jag svara på vad det är du ska ändra. Det måste du veta" 

Inte bra alls!

Jag får försöka ringa dem för att reda ut detta. Om jag får till det så uppdaterar jag denna sträng. 

/Lars
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Lars!

Tråkigt att höra om att du upplever att du inte fått något bra svar på dina frågor angående detta, har tagit vidare det. Jag har i a f skrivit ihop ett svar angående samma problem, i denna tråden. Släng gärna ett öga där så borde det reda ut även dina problem. Har du några frågor angående inlägget så är det bara att posta dem i hänvisad tråd, så svarar vi på dem där.

Ha en fin dag!

/Karl
Fd medlem
Inte tillämpbar

Hej Karl,

Vill tacka för all er hjälp med att försöka hjälpa till. Tyvärr så har det varit lite si och så vad gäller tydligheten om hur man korrigerar just detta problem. Dvs att när det till slut blev klart att det var öresutjämning som var problemet, så gick det inte att få ett direkt svar på vilket fält som borde ändras. Ditt svar i den andra strängen att höja upp den sida som var lägre hjälpte till lite mer att välja vilket fält som skulle ändras. Så nu är det korrigerat och klart och skall lämnas in.

Så återigen, tack för bra support och även tack till detta forum där man får många tips och svar.

/Lars

 
Fd medlem
Inte tillämpbar

Härligt att höra att det löste sig för dig tillslut Lars, återkom om du har några andra funderingar!

/Karl