Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Kassa- och bankhändelser - period

Två önskemål, det första gammalt men ännu inte åtgärdat.

1. Självklart är det fliken Ej bokförda händelser som ska visas första gången man väljer Kassa- och bankhändelser. I mer än 9 fall av 10 är man där för att se vilka nya händelser som ägt rum och för att bokföra dem. Nu visas fliken med alla händelser, vilket är totalt ointressant och tar längre tid att ladda. Särskilt som systemet har en osmart hantering av vilken period som visas.

2. Valet av Period kunde vara mycket smartare än nu. Som default visas händelser från första dagen man började med eEkonomi, dvs för flera år sedan. Obegripligt! Där ligger i mitt fall ett antal händelser från 2015, som det är helt omöjligt att få bort utan att ställa till det i nuvarande bokföringsår. (Supporten har försökt men gett upp!)
Det naturliga är ju att man själv anger datum från och med. Och att detta startdatum gäller varje gång jag öppnar den rutinen. Vill jag kolla längre bak byter jag. I så många andra delar av systemet sparas gjorda inställningar för att visas nästa gång som förslag.
1 SVAR 1
Hilda Kidell
APPLICATION SPECIALIST

Hej Lars R! 

Tack för att du tar dig tiden att skriva dina önskemål här på forumet.

Vad gällande ditt första önskemål så har vi förstått att detta är något som skulle underlätta och kan med glädje meddela att vi i veckan kommer släppa en ny release med funktioner som kommer innehålla just detta.

  • Nu kommer Ej bokförda bankhändelser" visas per default när du går in i Kassa och Bankhändelser, för att du ska slippa klicka på fliken " Ej bokförda händelser". Tidigare har fliken "Periodens bankhändelser" varit default men med de här förändringen slipper du några klick.
Vad gällande ditt andra önskemål så är anledningen till att det visas från och med 2015 att du som du säger fortfarande har "Ej bokförda händelser" från de datumet. I och med att fliken  "Ej bokförda händelser" som alltid visar alla händelser som inte har bokförts så blir datumet från och med det datumet på den första ej bokförda händelsen du har om du inte ändrar datum-intervall när du väl är inne. Dock precis som du säger så kommer inte programmet komma ihåg det till nästa gång du går in under "Kassa och bankhändelser" då den alltid kollar på datumet på den första omatchade händelsen som finns, detta på grund av att man ej ska missa något. 

Vill du att vi kontaktar dig angående att få bort den händelsen som ligger där felaktigt så kan jag be någon från supporten att kontakta dig för att de vad det är som inte fungerar. 

Ha en fin dag! 

/Hilda