Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Konton i likviditetsprognos - eEkonomi

Hej! Hur kan man välja vilka konton som ska finnas med i likviditetsprognosen? Jag har ett konto för att  samla upp årsmoms och eftersom de pengarna inte kan användas i verksamheten så blir likviditetsprognosen inte meningsfull. 
3 SVAR 3
Theodor Ahlström
ANSTÄLLD

Hej Tapetserare,


Som det ser ut i dagsläget kan man inte manuellt ange uppgifter i likviditetsprognosen. Prognosen beräknas på dagens saldo på dina bankkonton plus dina väntade inbetalningar för de kundfakturor som ännu inte har förfallit. Förväntade utbetalningar för leverantörsfakturor, löner, moms och skatter dras från detta beloppet. 


Likviditetsprognosen kollar alltså på konton som finns under Inställningar - Kassa och Bankkonton. Har du ett konto där som du inte använder så kan du klicka på kontot där - välj Redigera och bocka ur Aktiv, då kommer det inte med i likviditetsprognosen heller. Det funkar sålänge det inte är ett utav standardkontona, tex Kassakontot. 


Det finns lite olika trådar som du kan kika på där detta har tagits upp som ett önskemål och där du gärna får skriva en kommentar eller rösta i tråden så att vi samlar alla önskemål gällande detta på ett och samma ställe. Kika gärna i trådarna Välja vilka konton som ska påverka likviditetsprognosen - eEkonomi och Bättre likviditetsprognos - eEkonomi


Ha en fin dag!
/Theodor
Fd medlem
Inte tillämpbar

Det här svaret skapades från ett sammanslaget ämne som hette Likviditetsprognos efter extra löneutbetalning - eEkonomi.

Hej, vi har gjort några extra löneutbetalningar av engångskarraktär "Tillägg före skatt-engångsskatt" plus arbetgivaravgifter ovanpå. Nu antar eEkonomi i sin likviditetsprognos att detta blir månatligen åtekommande utgifter, vilket är fel. Likviditetsprognosen blir då helt fel. Vilket är synd eftersom den var ett bra hjälpmedel innan vi gjorde utbetalningarna. Finns något att göra åt detta ?
Mvh Ivan Mares
Theodor Ahlström
ANSTÄLLD

Hej Prosa,


Gällande löneutbetalningar så påverkar även de likviditetsprognosen där den gör en uppskattning på tidigare mönster av in- och utbetalningar. Jenny har även svarat i tråden Bättre likviditetsprognos - eEkonomi att det inte är planerat att införas någon förändringen gällande denna funktionen i nuläget. Du får dock gärna kommentera eller rösta i den tråden och om det blir någon förändring framöver så sker även uppdatering gällande det i den tråden.


Ha en fin dag!
/Theodor