Mina produkter

Logga in för att följa kategorier och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Visa  endast  | Sök istället efter 
Menade du: 

Fd medlem
Inte tillämpbar

Outnyttjat underskott - eEkonomi

Jag använder mig av eEkonomi med deklarationsdelen och har gjort årsavstämningen för att sedan gått vidare till deklarationen för beskattningsår 2013. Efter att ha kompletterad med de uppgifter jag hittar där så inser jag att eEkonomi inte känner till outnyttjat underskott som jag har från tidigare beskattningsår.

Jag använder även Visma Skatt och försöker sätta mig in i detta. Där har jag importerat en SRU fil från ett redovisningsföretag som hjälpte mig föregående år. Jag har även importerat en SIE fil där från eEkonomi med bokföring för 2013. Här får jag med det outnyttjade underskottet som jag kan använda mig av för att minska resultatet för 2013 och på så vis göra delen att skatta för mindre.

Kan jag på samma vis göra i eEkonomi?

(Som parantes kan nämnas att jag köpte Visma Skatt innan deklarationsdelen fanns att skaffa till eEkonomi. Då jag ännu är lite osäker på Visma Skatt så känns deklarationsdelen i eEkonomi som ett bra komplement för att komma igång.)
1 SVAR 1
Anna Svensson
CONTENT PRODUCER

Hej!

Outnyttjat underskott är inte något som bokförs utan är endast en skattemässig justering vilket gör att detta inte syns i balans- och resultatrapporten som du får ut från Visma eEkonomi.

I deklarationsdelen i Visma eEkonomi kan du under Deklaration - Skattemässiga justeringar på fliken Justeringar fylla i Underskott från föregående år och övriga justeringar.

Ett underskott från din firma kan du antingen låta ligga kvar till kommande år eller kvitta mot till exempel inkomst av tjänst, inget av detta bokförs.

Anledningen till att du får med uppgifterna till Visma Skatt är för att du har importerat SRU-filen som innehåller din deklarations alla uppgifter.

/Anna
Anna Svensson
~Content producer, Visma lönefamilj~